Σεμινάρια καρδιακής αναζωογόνησης στην Ευξεινούπολη

Τελευταία ενημέρωση: 2017-04-12, 13:07:29
Σεμινάρια καρδιακής αναζωογόνησης στην Ευξεινούπολη

Για τρίτη συνεχή χρονιά θα διεξαχθούν δύο νέα σεμινάρια καρδιακής αναζωογόνησης (BLS/AED) στην Ευξεινούπολη.

Τα σεμινάρια θα λάβουν χώρα στο Γυμνάσιο Ευξεινούπολης το Σάββατο 6 Μαΐου 14.00- 19.00 και την Κυριακή 7 Μαΐου 10.00- 15.00.

Τα σεμινάρια, που τελούν υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης ( ERC), δομούνται από λίγες θεωρητικές διαλέξεις και πολλή εξάσκηση πάνω σε ειδικά προπλάσματα με την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτών.

Σκοπός είναι οι πολίτες να μάθουν να αντιμετωπίζουν σωστά ένα συνάνθρωπό μας που εκδηλώνει καρδιακή ανακοπή εφαρμόζοντας έναν απλό αλγόριθμο και παράλληλα να εξοικειωθούν με την χρήση των αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών που ολοένα αυξάνονται γύρω μας και που προορίζονται για χρήση από κάθε πολίτη.

Η Θεσσαλία αριθμεί αυτή τη στιγμή πάνω από 20 αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές. Στην πόλη του Αλμυρού, μετά την εντυπωσιακή προσπάθεια της εκπαιδευτικής κοινότητας του Γυμνασίου Ευξεινούπολης, βρίσκονται τρεις

α. στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού

β. στο Εθνικό Στάδιο Αλμυρού

γ. στην καφετέρια στάση στη Σούρπη

Με την  επιτυχή παρακολούθηση του σεμιναρίου θα χορηγηθεί και το αντίστοιχο Ευρωπαϊκό πιστοποιητικό.

Είναι γεγονός ότι η εκπαίδευση των πολιτών αλλά και η παρουσία απινιδωτών σε πολυσύχναστους χώρους και αθλητικά κέντρα αυξάνει τα ποσοστά επιβίωσης των ανθρώπων που εκδηλώσουν καρδιακή ανακοπή. Σε χώρες  όπως η Ολλανδία και η Νορβηγία με πάνω από το μισό πληθυσμό τους να είναι εκπαιδευμένος και να υπάρχει μέριμνα για απινιδωτές, το ποσοστό των ανθρώπων  που θα ζήσουν μετά από επεισόδιο καρδιακής ανακοπής  ξεπερνά  το 40%, αντίθετα σε χώρες με χαμηλά ποσοστά εκπαίδευσης το ποσοστό αυτό δεν ξεπερνά το 5%.

Όπως επισημαίνεται από τον Δήμο αλμυρού, «αξίζει κανείς να αφιερώσει ένα πρωινό και ελάχιστα χρήματα (15 ευρώ) για να μπορέσει, αν χρειαστεί, να σώσει έναν συνάνθρωπό του».

Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: Μαρία Σταυραντώνη 6944164031, Χαράλαμπος Παρίσης 6974841907, Γραμματεία Δημάρχου 2422 350204.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
6
=