Αντιδράσεις για το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αλμυρού

Τελευταία ενημέρωση: 2017-04-10, 14:23:49
Αντιδράσεις για το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αλμυρού

Την έντονη αντίθεσή της για την μεταστέγαση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αλμυρού στον Δρυμώνα εκφράζουν οι επαγγελματοβιοτέχνες της πόλης, οι οποίοι κάνουν λόγω για  αποψίλωση του Αλμυρού  από κάθε δημόσια υπηρεσία.

«Αυτό που φοβόμασταν και για το οποίο είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει με ψήφισμα προς το Δημοτικό Συμβούλιο, τελικά συνέβη.

Με το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε στις 31/3, απομακρύνεται με κοινή υπουργική απόφαση το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αλμυρού και μεταφέρεται στην Τεχνική Βάση Δρυμώνα, στην εθνική οδό», αναφέρει χαρακτηριστικά η Ένωση  Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Μαγνησίας.

Η μεταστέγαση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου αποτελεί για τους επαγγελματοβιοτέχνες ένα ακόμη επεισόδιο στο σήριαλ της αποψίλωσης του Αλμυρού από κάθε δημόσια υπηρεσία, που εκτυλίσσεται μπροστά μας όλα τα τελευταία χρόνια.

«Η διαφορά τώρα βέβαια είναι ότι τα αντικείμενα εργασίας των προηγούμενων υπηρεσιών που απομακρύνθηκαν (π.χ. εφορία, ΙΚΑ) εξυπηρετούνται σε μεγάλο βαθμό μέσα από το διαδίκτυο ή τους λογιστές.

 Στην περίπτωση αυτή όμως, δεν μπορεί να αντικατασταθεί ή να αναπληρωθεί το επιχειρησιακό κομμάτι της λειτουργίας του Π.Κ. Αλμυρού, στο οποίο, παίζουν ρόλο ακόμη και τα δευτερόλεπτα για την έγκαιρη κατάσβεση μιας πυρκαγιάς εντός του αστικού ιστού», τονίζουν.

Οι  επαγγελματοβιοτέχνες ασκούν κριτική στο έργο της κυβέρνησης. «Δυστυχώς, η εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική, δεν θα μπορούσε να εξαιρέσει και την πόλη μας από την τακτική της συνεχούς απαξίωσης και υποβάθμισης στο όνομα της εξοικονόμησης πόρων, την ίδια ώρα που μεγάλα ποσά σπαταλούνται σε κάθε άλλο παρά παραγωγικές δραστηριότητες», τονίζουν.

Η Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού εκφράζει για μια ακόμα φορά την έντονη αντίθεση και διαμαρτυρία της για τη συνεχιζόμενη επιδείνωση του επιπέδου και των συνθηκών ζωής στην περιοχή.

«Πρέπει να προσπαθήσουμε να παραδώσουμε μια πόλη, η οποία να εξελίσσεται και να διαθέτει την κατάλληλη υποδομή, ώστε να βρίσκεται ψηλά στη φαρέτρα των επιλογών των παιδιών μας προκειμένου να δημιουργήσουν εδώ τη δική τους ζωή.

Η υπεράσπιση της ποιότητας ζωής του τόπου στον οποίον ζούμε όλοι μας και φιλοδοξούμε να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας, είναι υπόθεση ΟΛΩΝ ΜΑΣ!!!», προσθέτει.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
3
=