ΑΛΜΥΡΟΣ

Εγκρίθηκε ο ισολογισμός -φωτιά για το 2014 του Δήμου Αλμυρού

εγκρίθηκε-ο-ισολογισμός-φωτιά-για-το-2014-504320

Σε κλίμα έντασης ψηφίστηκε προχθές από το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού ο ισολογισμός – φωτιά για την οικονομική χρήση του 2014, ο οποίος σύμφωνα με την έκθεση ορκωτού λογιστή παρουσιάζει σειρά προβλημάτων σχετικά με τα τεχνικά έργα, τους τίτλους πάγιας επένδυσης, τις ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις, την τήρηση του ταμείου του δήμου και μεταξύ άλλων τη διαχείριση των υλικών.

Ο δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης, στη δίωρη συνεδρίαση, παρουσίασε όλα τα προβλήματα που υπάρχουν και ζήτησε την έγκριση του ισολογισμού, προτείνοντας παράλληλα ο έλεγχος των ορκωτών λογιστών να σταλεί στις αρμόδιες αρχές.

Ακολούθησε εκτενής συζήτηση, που χαρακτηρίστηκε από ένταση, αλλά και το φραστικό επεισόδιο μεταξύ του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Νίκου Καλλέ και του επικεφαλής της Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης Νίκου Τσανή για τις δομές του δήμου.

Η κόντρα ξέσπασε όταν ο κ. Τσανής ρώτησε αν είναι στις προθέσεις της η δημοτική αρχή να φτιάξει γραφείο κίνησης οχημάτων, ώστε να υπάρχει έλεγχος με τα καύσιμα. Ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Μικρής απάντησε ότι το κόστος των καυσίμων έχει μειωθεί και ο κ. Τσανής ανταπάντησε ότι «οφείλεις να γνωρίζεις ότι πρέπει να υπάρχει γραφείο κίνησης οχημάτων. Ο έλεγχος δεν μπορεί να γίνεται με κολλητούς του δημάρχου»

Σφόδρα ενοχλημένος ο κ. Καλλές απευθύνθηκε στον κ. Τσανή. «Τι χαζογελάς;» ήταν η ερώτηση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και οι τόνοι της συζήτησης ανέβηκαν ιδιαίτερα με τον κ. Τσανή να αντεπιτίθεται. «Δεν σας δίνω το δικαίωμα να μου απευθύνεστε με αυτόν τον τρόπο» είπε και οι τόνοι ανέβηκε στο διάλογο.

Τελικά, η τάξη επανήλθε με τον κ. Τσανή να ζητά συγγνώμη για το ξέσπασμά του, επισημαίνοντας παράλληλα ότι δεν θα δεχθεί ξανά παρόμοια συμπεριφορά.

Ο ίδιος ψήφισε τον προϋπολογισμό, τονίζοντας ότι αν υπάρχει υπόγεια διαδρομή χρημάτων, τότε αυτή θα πρέπει να αποδειχθεί με στοιχεία και η δημοτική αρχή θα πρέπει να την καταγγείλει.

Τον ισολογισμό ψήφισαν όλες οι παρατάξεις με εξαίρεση τη Λαϊκή Συσπείρωση του κ. Σάββα Τόγκα, ο οποίος υποστήριξε ότι: «υπάρχουν οικονομικά προβλήματα, με τα οποία πρέπει να κριθούν και οι δύο δημοτικές αρχές. Η δημοτική αρχή Εσερίδη εφάρμοσε μόνο τον προϋπολογισμό του πρώην δημάρχου Βαγγέλη Χατζηκυριάκου, ενώ τα τροφεία παραμένουν στα ύψη».

Το συμβούλιο ψήφισε τον έκθεση του ορκωτού λογιστή, διαφοροποιούμενο όμως με την πρόταση του δημάρχου να σταλεί η έκθεση στις αρμόδιες αρχές.

Ακολούθησε η δεύτερη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Κατά τη διάρκειά της μεγάλη ένταση προκλήθηκε στη γνωμοδότηση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων της εταιρείας Αειφόρος Επεξεργασία Μετάλλων στη θέση Τσιγκέλι. Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πλατάνου Θανάσης Χριστοδούλου κατηγόρησε τον κ. Καλλέ ότι απαξιώνει το δημοτικό συμβούλιο, επειδή δεν ελήφθη υπόψη η απόφαση του τοπικού συμβουλίου. Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου επέμενε στην επί της ουσίας συζήτηση του θέματος.

Ο κ. Χριστοδούλου επισήμανε ότι η κοινότητα θέλει ενημέρωση, ενώ κατηγορούσε τη δημοτική αρχή ότι αυτή όχι μόνο δεν λαμβάνει υπόψη της τις κοινότητες, αλλά δεν έχουν ούτε καν καρέκλα ή μικρόφωνο για τους προέδρους στην αίθουσα συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

«Οι πρόεδροι πληρώνεστε όλοι σε αντίθεση με τους δημοτικούς συμβούλους και τους αντιδημάρχους» ανταπάντησε ο κ. Καλλές.

Τελικά, το θέμα πέρασε ομόφωνα με την αρνητική ψήφο του κ. Τσανή, ο οποίος ζήτησε και εγγράφως από το δήμο να αποδείξει ότι αν η εν λόγω εταιρεία πληρώνει δημοτικά τέλη, και του κ. Δημήτρη Παπαϊωάννου.

Ψήφισμα για τη CETA

Τα περισσότερα θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα, ενώ το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού ενέκρινε και ψήφισμα για τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ Ε. Ε.- Καναδά (CETA), σύμφωνα με το οποίο, εκφράζει τη δυσαρέσκειά του απέναντι στη στάση οχτώ ευρωβουλευτών που ψήφισαν τη διατλαντική συμφωνία Ε. Ε. – Καναδά. Όπως αναφέρεται στο ψήφισμα, ο δήμος Αλμυρού καλεί τους βουλευτές να πάρουν σοβαρά υπόψη του τη θέση των παραγωγικών και κοινωνικών φορέων και να μην ψηφίσουν την εν λόγω συμφωνία, διεκδικώντας πλήρη προστασία όλων των ελληνικών ΠΟΠ ποιοτικών προϊόντων και ειδικά της φέτας.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου