ΑΛΜΥΡΟΣ

Μαθητές του 1ου Γυμνασίου Βόλου καθάρισαν πηγές στην Ανάβρα

μαθητές-του-1ου-γυμνασίου-βόλου-καθάρι-506031

Η ομάδα «Νοιάζομαι και Δρω» του 1ου Γυμνασίου Βόλου με συνοδούς καθηγήτριες τις Ξυραφάκη Σοφία, Πανηγυριτζόγλου Αθηνά και Κινδαλή Αθανασία πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη τη Τετάρτη 5 Απριλίου 2017 στην Ανάβρα Μαγνησίας, το θαύμα της πράσινης ανάπτυξης.

Ο οραματιστής κ.Τσουκαλάς Δημήτρης παρουσίασε με άμεσο και απλό λόγο τις δράσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της θητείας του ως κοινοτάρχης, οι οποίες άλλαξαν την όψη της περιοχής, δίνοντας έμφαση στην ιδιωτική πρωτοβουλία και στη διάθεση προσφοράς των κατοίκων για τον τόπο τους.

Αν και όλα ξεκίνησαν από ένα όραμα και υποστηρίχτηκαν από κοινωνικές δομές, σήμερα η συντήρησή τους στηρίζεται αποκλειστικά στις πρωτοβουλίες εθελοντικών οργανώσεων. Στα πλαίσια του εθελοντισμού η ομάδα του Σχολείου ανέλαβε τον καθαρισμό των πηγών του Ενιπέα ποταμού που διασχίζει το υπέροχο Περιβαλλοντικό Πολιτισμικό Πάρκο «Γούρα».

Οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τη φύση και να συνειδητοποιήσουνότι ως ενεργοί πολίτες πρέπει να συμμετέχουν και οι ίδιοι, ώστε να διατηρήσουν αυτά που κληρονομούνκαι να δρούν με μεγάλη ευαισθητοποίηση και αυτενέργεια στη διατήρηση ενός καθαρού περιβάλλοντος.

Όπως τόνισε ο κ.Τσουκαλάς Δημήτρης, τον οποίο ευχαριστούν θερμά για την εξαιρετική παρουσίαση και για το μάθημα ζωής που τους έδωσε: «για να έρθει ,η αλλαγή πρέπει να την πιστέψουμε και να την προσπαθήσουμε πρώτα εμείς οι ίδιοι!».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου