ΑΛΜΥΡΟΣ

Πέθανε ο Αλμυριώτης ζωγράφος Θανάσης Ακριβόπουλος, τιμημένος με 13 διεθνή βραβεία

πέθανε-ο-αλμυριώτης-ζωγράφος-θανάσης-507771

Έφυγε από τη ζωή ο ζωγράφος Θανάσης Ακριβόπουλος σε ηλικία 77 ετών.

O σεμνός και ακούραστος δημιουργός είχε στο ενεργητικό του περισσότερες από είκοσι ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς και συμμετοχές σε πολλές ομαδικές εκθέσεις σε διάφορες πόλεις του κόσμου.

Γεννήθηκε στον Αλμυρό Μαγνησίας το 1940. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στην Πάντειο, πήρε μαθήματα από τον Γ. Θωμά Γεωργιάδη.

Το πολύμορφο έργο του αντλεί θέματα της καθημερινότητας, από τον μόχθο του μεροκάματου, την παιδική ανεμελιά, τη μοναξιά και συνδυάζει τον ρεαλισμό με μιαν εντύπωση εναλλαγής από το σουρεαλισμό μέχρι τη συμβολική απόδοση της καθημερινότητας.

Πολυβραβευμένος

Το 1988 έλαβε οκτώ διεθνή βραβεία στην έκθεση Cronica di Tourismo, ενώ το 1993 τιμήθηκε με το βραβείο Grolla d’Oro στο Τρεβίζο και το 1995 με τρία βραβεία στη Διεθνή Μπιενάλε Μάλτας.
Το 1997 ήταν μέλος της κριτικής Επιτροπής της 2ης και 3ης Διεθνούς Μπιενάλε της Μάλτας.

Υπήρξε μέλος του ΕΕΤΕ, της Societe des Artistes Francais, του Τάγματος Ιπποτών της Μάλτας, καθώς και της Societa delle Belle Arte Circolo degli Artisti της Φλωρεντίας.

Επιπλέον, υπήρξε μέλος της Διεθνούς Αμνηστίας, της Εταιρείας Θεσσαλικών Μελετών και Ιδρυτικό μέλος του Μεσογειακού συνδέσμου για τη σωτηρία των Θαλασσίων Χελωνών.

Ο Θανάσης Ακριβόπουλος δώρισε 65 από τα έργα του στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τον Αλμυρό Μαγνησίας, το 2010.

Η κηδεία του τελέστηκε σήμερα από το 2ο Νεκροταφείο Αθηνών.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου