ΑΛΜΥΡΟΣ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τους χάρτες

συγκέντρωση-διαμαρτυρίας-για-τους-χά-510595

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τους δασικούς χάρτες καλεί τους αγρότες την Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017, στην Ευξεινούπολη ο Αγροτικός Σύλλογος Αλμυρού και Σούρπης.

Όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή του: «Διευθετήσεις στις χρήσεις γης έχουν ανάγκη οι επιχειρηματικοί όμιλοι για να ξεδιπλώσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια και να αυξήσουν τα κέρδη τους. Με την ανάρτηση των δασικών χαρτών έχει δημιουργηθεί μεγάλη αναστάτωση σε πολλούς μικροϊδιοκτήτες, οι οποίοι έχουν εκτάσεις μη δασικές, οι οποίες τώρα αμφισβητούνται.

Ταυτόχρονα επιβαρύνονται με τσουχτερά παράβολα και αμοιβές δασολόγων, τοπογράφων κ.λπ., προκειμένου να υποβάλουν ενστάσεις».

Ο Αγροτικός Σύλλογος απευθύνει κάλεσμα για ευρεία συμμετοχή στη συγκέντρωση ώστε: 1) Να ανασταλεί η ανάρτηση των δασικών χαρτών, να γίνουν οι αναγκαίες διορθώσεις χωρίς επιβαρύνσεις και να αναρτηθούν εκ νέου. 2) Να μη χρησιμοποιηθούν οι δασικοί χάρτες, και γενικότερα η δασική πολιτική, ως εργαλείο ομηρίας των λαϊκών στρωμάτων και επιτάχυνσης των σχεδίων των επιχειρηματικών ομίλων για μεγαλύτερα κέρδη. 3) Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην επιβαρυνθούν τα λαϊκά στρώματα από τις ενστάσεις, από τη στιγμή που το ίδιο το κράτος δημιούργησε το πρόβλημα. 4) Να εξασφαλίσει το κράτος το επιστημονικό δυναμικό και τους πόρους που χρειάζονται ώστε να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για την προστασία των δασικών οικοσυστημάτων».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου