ΑΛΜΥΡΟΣ

Διαμαρτυρία για τα κυκλοφοριακά μέτρα στην πλατεία Αλμυρού

διαμαρτυρία-για-τα-κυκλοφοριακά-μέτρ-516053

Παράπονα δημιουργούν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που ελήφθησαν για το κέντρο Αλμυρού. Το έργο της αναβάθμισης της πλατείας μπορεί να ολοκληρώθηκε και να μεταμόρφωσε το κέντρο της πόλης σε λουλούδι, ωστόσο τα μέτρα κυκλοφορίας που πάρθηκαν, σε ορισμένες περιπτώσεις φαίνεται ότι δημιουργούν πολλά προβλήματα στους επαγγελματίες της περιοχής, οι οποίοι ιδιαίτερα τώρα που άνοιξε ο καιρός ζητούν επειγόντως λύση.

Ο κ. Κώστας Χριστοδούλου, χαρακτηριστικά, ο οποίος διατηρεί καφέ-ουζερί, αντιμετωπίζει μείζον πρόβλημα με τη στάθμευση των αυτοκινήτων, καθώς η οριοθέτηση του δρόμου από το πεζόδρομο και το μαγαζί δεν είναι σαφής, με αποτέλεσμα να βρίσκει μονίμως παρκαρισμένα αυτοκίνητα μπροστά από τα τραπέζια του.

Ο επαγγελματίας, ο οποίος πληρώνει κανονικά τα τέλη για τη χρήση του κοινοχρήστου χώρου, ζητάει άμεσα να ληφθούν μέτρα, επικαλούμενος λόγους προστασίας. Τις γλάστρες που τοποθετηθεί ο ίδιος για την οριοθέτηση ή οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο τα βρίσκει την επόμενη μέρα κατεστραμμένα.

Σε έγγραφό του προ της Τεχνική Υπηρεσία του δήμου χαρακτηριστικά αναφέρει τα εξής:

«Είμαι ιδιοκτήτης καταστήματος επί των οδών Β. Κωνσταντίνου 118 και Μιχοπούλου (ουζερί-καφετέρια “Το Δίχτυ”).

Μετά το πέρας ανάπλασης των έργων του κέντρου της πόλης μας και ενόψει της θερινής περιόδου, θα βγάλω τραπεζοκαθίσματα στην προβολή του καταστήματός μου. Παρακαλώ, πάνω απ’ όλα για την ασφάλεια των πελατών του καταστήματος και ειδικά τα μικρών παιδιών, να οριοθετήσετε το χώρο έμπροσθεν του καταστήματός μου με όποια υλικά εσείς κρίνετε σκόπιμο.

Θα μπορούσαν να είναι ζαρντινιέρες, καλαίσθητα απαγορευτικά κτλ. Σας επισημαίνω ότι είμαι σε πολύ κεντρικό σημείο της πόλης με αυξημένη κίνηση οχημάτων και θεωρώ το θέμα αυτό υψίστης σημασίας. Είμαι στη διάθεσή σας για να συνεργαστούμε για την καλύτερη λύση για όλους».

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου