ΑΛΜΥΡΟΣ

Τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού στο Δήμο Αλμυρού

τα-τέλη-καθαριότητας-και-φωτισμού-στο-518297

Σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου τα τέλη παραμένουν στα ίδια με τα περσινά επίπεδα. Συγκεκριμένα, στη ∆ηµοτική Ενότητα Αλµυρού για τις οικίες που βρίσκονται εντός της ∆ηµοτικής Κοινότητας αλλά και εκτός σχεδίου αυτής, ο συντελεστής του τέλους καθαριότητας και φωτισµού είναι στο ποσό του 1,14 ευρώ ανά τετρ. µέτρο.

Στις οικίες που βρίσκονται εντός των οικισµών αλλά και εκτός σχεδίου αυτών, ο συντελεστής διαμορφώνεται σε 0,60 ευρώ ανά τετρ. µέτρο.

Στη ∆ηµοτική Κοινότητα Ευξεινούπολης για τις οικίες που βρίσκονται εντός της ∆ηµοτικής Κοινότητας, αλλά και εκτός σχεδίου αυτής, ο συντελεστής του τέλους καθαριότητας και φωτισµού είναι στο ποσό του 0,9 ευρώ ανά τετρ. µέτρο.

Στην Τοπική Κοινότητα Κροκίου, αντίστοιχα, ο εν λόγω συντελεστής είναι 0,8 ευρώ ανά τετρ. µέτρο, ενώ στην Τοπική Κοινότητα Πλατάνου 0,8 ευρώ ανά τετρ. µέτρο και στην Τοπική Κοινότητα Κωφών 0,6 ευρώ ανά τετρ. µέτρο.

Στην Τοπική Κοινότητα Κοκκωτών για τις οικίες που βρίσκονται εντός της Τοπικής Κοινότητας Κοκκωτών αλλά και εκτός σχεδίου αυτής, ο συντελεστής του τέλους καθαριότητας και φωτισµού παραµένει στο ποσό του 0,6 ευρώ ανά τετρ. µέτρο, ενώ στην Τοπική Κοινότητα Ανθοτόπου είναι στο ποσό του 0,6 ευρώ ανά τετρ. µέτρο.

Στην Τοπική Κοινότητα Φυλάκης ο συντελεστής θα είναι στο ποσό του 0,6 ευρώ ανά τετρ. µέτρο, ενώ στη Δημοτική Ενότητα Σούρπης, 0,9 ευρώ ανά τετρ. µέτρο, στην Τοπική Κοινότητα Δρυμώνα του 0,8 ευρώ ανά τετρ. µέτρο, στην Τοπική Κοινότητα Αγ. Τριάδας του 0,8 ευρώ ανά τετρ. µέτρο και στην Τοπική Κοινότητα Αµαλιάπολης στα 0,9 ευρώ ανά τετρ. µέτρο.

Στον οικισµό Νηές ο συντελεστής του τέλους για τις οικίες θα είναι 0,9 ευρώ ανά τετρ. µέτρο., ενώ στην Τοπική Κοινότητα Βρύναινας 0,6 ευρώ ανά τετρ. µέτρο και στην Τοπική Κοινότητα Αγίου Ιωάννη 0,6 ευρώ ανά τετρ. µέτρο.

Στην Τοπική Κοινότητα Αγ. Θεοδώρων. Στο Αχίλλειο τέλος ο συντελεστής τους τέλους θα είναι 0,9 ευρώ ανά τετρ. µέτρο, ενώ στον οικισµό Γάβριανης 0,6 ευρώ ανά τετρ. µέτρο και στην Ανάβρα 0,6 ευρώ ανά τετρ. µέτρο.

Οι πολύτεκνες οικογένειες

Μειωμένα τέλη κατά 50% προβλέπει για τους πολύτεκνους η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλκμυρού. Για τις
πολύτεκνες οικογένειες το εισοδηματικό όριο πάνω από το οποίο δεν ισχύει η απαλλαγή ορίζεται το
ποσό των 50.000,00 ευρώ.

Το Συμβούλιο αποφάσισε ακόμη να διατηρηθεί η µείωση κατά 30%, των τελών καθαριότητας και φωτισµού τα οποία πληρώνουν οι οικογένειες του ∆ήµου Αλµυρού για την κύρια κατοικία τους (ιδιόκτητη ή ενοικιαζόµενη), οι οποίες έχουν ως µέλος τους άτομο µε νοητική, κινητική ή άλλη πιστοποιηµένη αναπηρία σε ποσοστό άνω του 67% µε γνωµάτευση αρµόδιας υπηρεσίας. Για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες η μείωση είναι ύψους 50%.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου