ΑΛΜΥΡΟΣ

Συνεργασία για θέματα τουριστικής ανάπτυξης του Αλμυρού

συνεργασία-για-θέματα-τουριστικής-αν-523394

Τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο επισκέφτηκε το Δ.Σ. της Ενωσης Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού.

Στην εγκάρδια συζήτηση που ακολούθησε, αναδείχτηκαν προβλήματα που αφορούν την περιοχή του Αλμυρού.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα της επένδυσης στις Νηές Μαγνησίας, για το οποίο διατηρείται ακόμη το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Τα μέλη του ΔΣ της Ενωσης, διαβεβαίωσαν τον Σεβασμιότατο πως η Μητρόπολη Δημητριάδος θα διαθέτει εφεξής έναν ακόμη φυσικό σύμμαχο για την υλοποίηση του επενδυτικού σχεδιασμού στην περιοχή των Νηών και γενικότερα στην επαρχία Αλμυρού.

Εξάλλου, έγινε αναφορά στην ανάγκη αξιοποίησης των ανεκμετάλλευτων δυνατοτήτων της περιοχής μέσα από την ανάπτυξη του μοναστηριακού και εκκλησιαστικού τουρισμού, καθώς υπάρχουν σ’ αυτήν πολλοί προορισμοί μεγάλης φυσικής ομορφιάς και ιστορικής θρησκευτικής αξίας, που μπορούν να αυξήσουν κατακόρυφα την επισκεψιμότητα αλλά και την αναγνωρισιμότητα του τόπου.

Στον Σεβασμιότατο, προσφέρθηκαν συμβολικά προϊόντα του γυναικείου Συνεταιρισμού του Πτελεού “Φτελιά”, καθώς και αρωματικά φυτά από την περιοχή της Βρύναινας.

Η Διοίκηση της Ενωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού, επεσήμανε ότι βάσιμα μπορεί να αισιοδοξεί πως με τη βοήθεια και στήριξη της Μητρόπολης Δημητριάδος, θα ανιχνευτούν νέοι δρόμοι και τρόποι ανάπτυξης και αξιοποίησης της περιοχής, που ως τώρα δεν είχαν αναζητηθεί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου