ΑΛΜΥΡΟΣ

Μαθητές του Γυμνασίου Ευξεινούπολης …ανέκριναν τον Διευθυντή Β/βάθμιας Εκπαίδευσης

μαθητές-του-γυμνασίου-ευξεινούπολης-82-537094

Στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος του Γυμνασίου Ευξεινούπολης «σχολική εφημερίδα», ορισμένα μέλη της συντακτικής ομάδας επισκέφτηκαν τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σωκράτη Σαβελίδη για να τους παραχωρήσει μια συνέντευξη μέσα από την οποία θέλησαν να τον γνωρίσουν πρώτα ως άνθρωπο και μετά ως Διευθυντή.

Ο κ. Σαβελίδης απαντώντας στις ερωτήσεις των μικρών δημοσιογράφων – μαθητών τους είπε πως η ημέρα του Διευθυντή είναι γεμάτη και πως μένει ελάχιστος χρόνος για προσωπική ξεκούραση, τον οποίο αξιοποιεί περισσότερο για την επιμόρφωσή του.

Αναφέρθηκε στα στάδια της εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης που πέρασε ώστε να φτάσει στο επίπεδο που βρίσκεται σήμερα, στις θέσεις ευθύνης που διετέλεσε πριν αναλάβει Διευθυντής ΔΔΕ καθώς και στην ενασχόλησή του με τον συνδικαλισμό και στα οφέλη που αποκόμισε από αυτή τη δράση του.

Τόνισε πως στόχος του είναι το άνοιγμα των σχολείων στην κοινωνία, η ανάπτυξη και η διάχυση της εκπαίδευσης στην κοινωνία και η εφαρμογή της δημοκρατικής και συνεργατικής διοίκησης.

Επιπλέον η αξιοποίηση του παράγοντα άνθρωπος και η εισαγωγή της δημοκρατίας στην εκπαίδευση. Όσον αφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία στον νομό μας, εντόπισε ως πιο σημαντικό την άμεση επάνδρωση των σχολείων των νησιών μας με εκπαιδευτικό προσωπικό λόγω της ιδιαιτερότητάς τους.

Πρόσθεσε ακόμη πως η οικονομική κρίση μπορεί να επηρέασε οικονομικά τους εκπαιδευτικούς, δεν επηρέασε όμως τη διάθεσή τους για προσφορά και εξωδιδακτικές δράσεις και πως η εκπαιδευτική διαδικασία έχει ενισχυθεί. Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη είπε πως οραματίζεται περισσότερο ανθρωπισμό και δημοκρατία στα σχολεία και έστειλε στους μαθητές ένα μήνυμα, να μορφωθούν και να μάθουν γράμματα και να αξιοποιήσουν αυτή τη γνώση στην πορεία της ζωής τους ώστε να βοηθήσουν τον άνθρωπο και να προσφέρουν στην κοινωνία.

Ολόκληρη η συνέντευξη του Διευθυντή της ΔΔΕ Μαγνησίας κ. Σαβελίδη θα δημοσιευθεί στο Β΄ τεύχος της σχολικής εφημερίδας η οποία θα εκδοθεί στα τέλη του Μαρτίου 2017. Οι μικροί μαθητές ευχαρίστησαν τον Διευθυντή της ΔΔΕ, κ. Σαβελίδη, για την ευκαιρία που τους έδωσε να τον γνωρίσουν και για την εποικοδομητική και ενδιαφέρουσα συζήτηση που είχαν μαζί του.

Την ομάδα συνόδευσαν η διευθύντρια Σταυραντώνη Μαρία και οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί του προγράμματος Σιαμέτη Αθανασία και Λάιος Δημήτριος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου