Το Γυμνάσιο Ευξεινούπολης στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας

Τελευταία ενημέρωση: 2017-03-08, 10:15:15
Το Γυμνάσιο Ευξεινούπολης στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας επισκέφτηκαν μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης του Γ/σίου Ευξεινούπολης και οι καθηγήτριες Γερούκη Αλεξάνδρα και Κουτσομήτρου Θεοδώρα την Πέμπτη 02-03-2017, οι οποίοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Δάσος:  περπατώ, εξερευνώ, μαθαίνω».

Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί του ΚΠΕ υποδέχτηκαν με χαρά και αγάπη τα παιδιά. Οι μαθητές περπάτησαν σε μονοπάτια του δάσους, διέσχισαν ρυάκια και ενημερώθηκαν για την ολοκληρωμένη διαχείριση ενός δασικού οικοσυστήματος και την αειφορία. Αναγνώρισαν δέντρα και φυτά, γνώρισαν πολλά από τα ιαματικά βότανα του Πηλίου και έμαθαν να προσανατολίζονται στη διάρκεια μιας πορείας στο βουνό. Επίσης, ανέλυσαν μηχανικά τη σύσταση του εδάφους (μέθοδος με κόσκινα), είδαν στην πράξη μια εδαφολογική τομή και μέτρησαν το pH του νερού και του εδάφους, καθώς και τη θερμοκρασία του. Ήταν επίσης τυχεροί (αλλά και ήσυχοι αρκετά), ώστε να ακούσουν το κελάηδισμα των πουλιών.

Στο Γυμνάσιο Ευξεινούπολης υλοποιείται τη φετινή χρονιά περιβαλλοντικό πρόγραμμα με θέμα « Κουρί: Ένα δάσος – τέσσερις εποχές», από τις κ. Γερούκη Αλεξάνδρα ΠΕ03, Κουτσομήτρου Θεοδώρα ΠΕ15 και Μηλιώνη Φωτεινή ΠΕ17.

Η Διευθύντρια κ. Σταυραντώνη Μαρία, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του σχολείου ευχαριστούν θερμά όλους τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς του ΚΠΕ Μακρινίτσας για τη ζεστή υποδοχή και την εμπεριστατωμένη ξενάγηση, καθώς και για τη βοήθειά τους στην υλοποίηση του προγράμματος που εκπονείται.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
1
=