Αγονος ο διαγωνισμός για τον ηλεκτροφωτισμό

Τελευταία ενημέρωση: 2017-02-28, 16:26:30
Αγονος ο διαγωνισμός για τον ηλεκτροφωτισμό

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση του ηλεκτρωτισμού του Δήμου Αλμυρού.

Παρά το γεγονός ότι υπήρξε ενδιαφέρον και τηλεφωνήματα στο Δήμο Αλμυρού, ωστόσο κανένας από τους ενδιαφερόμενους δεν προχώρησε και σε κατάθεση προσφοράς.

Η ημερομηνία της κατάθεσης προσφορών έληξε στις 15 Φεβρουαρίου, όμως ο διαγωνισμός δεν είχε αποτέλεσμα και έτσι απέβη άκαρπος.

Ο Δήμος Αλμυρού ετοιμάζεται για επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού με νέους όρους και προϋποθέσεις. Η δημοτική αρχή ήρθε σε επικοινωνία με αυτούς που επέδειξαν προφορικά ενδιαφέρον και ενημερώθηκε για τις δυσκολίες που είχαν.

Το εν λόγω έργο είναι προϋπολογισμού 120.000 ευρώ. Αντικείμενό του είναι η προμήθεια και η εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων χαμηλών ιστών νέας τεχνολογίας τύπου διόδου φωτοεκπομπής – LED (Light

Emitting Diode) για εφαρμογή σε διακεκριμένα σημεία εντός του Δήμου Αλμυρού.

 Ο δήμος θα προμηθευτεί συνολικά 526 φωτιστικά τύπου Led, 264 φωτιστικά οδοφωτισμού και 36 φωτιστικά με λαμπτήρες.

 Βασικός στόχος είναι η αντικατάσταση παλαιών συμβατικών φωτιστικών με στόχο τη μείωση των εξόδων του δήμου και η μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος του δήμου και της αντίστοιχης περιβαλλοντικής επιβάρυνσης, της φωτορύπανσης και της συνεχούς ρύπανσης του περιβάλλοντος από την απόθεση των συμβατικών λαμπτήρων που βρίσκονται εκτός λειτουργίας.

Επιπλέον, επιδίωξη είναι η μείωση των ατυχημάτων μέσω της βελτίωσης της ποιότητας του φωτισμού και η αύξηση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων και επισκεπτών της πόλης αλλά και στη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος.

Τα πλεονεκτήματα των φωτιστικών τύπου LED παρέχουν προηγμένης τεχνολογίας φωτισμό. Χρησιμοποιούν λιγότερη ενέργεια από τις συμβατικές λύσεις φωτισμού, επιτυγχάνοντας έτσι τη δραστική μείωση των εκπομπών άνθρακα.

Αποτελούν ίσως την καλύτερη εφαρμόσιμη λύση φωτισμού, στα πλαίσια ανάπτυξης μορφών πράσινης ενέργειας.

 Τα φωτιστικά LED, εκτός της άμεσης οικονομίας σε ηλεκτρική ενέργεια και της άμεσης εξοικονόμησης οικονομικών πόρων σε επίπεδο δήμου, έχουν και σημαντικά μειωμένες απαιτήσεις σε συντήρηση, λόγω του αυξημένου χρόνου ζωής τους.

Στο πλαίσιο του έργου προβλέπεται η προμήθεια 526 φωτιστικών σωμάτων LED εξωτερικών χώρων με τους βραχίονες τους, συμπαγών χωρίς λυχνιολαβή.

Τα σώματα θα αποτελούνται από κέλυφος, κατάλληλη διάταξη και όχι λυχνιολαβή, συγκράτησης φωτεινών πηγών ελαχίστου αριθμού δέκα (10) τουλάχιστον (LED) και προαιρετικά από διαφανή κώδωνα/κάλυμμα ανθεκτικό σε υψηλές αναπτυσσόμενες και χαμηλές εξωτερικές θερ/σίες: είτε γυάλινο τύπου securit, είτε ευκάμπτου θερμοπλαστικού ανθεκτικού σε κρούσεις.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
2
=