ΑΛΜΥΡΟΣ

Πλούσιος ο απολογισμός δράσης στην καθαριότητα

πλούσιος-ο-απολογισμός-δράσης-στην-κα-551517

Η τήρηση της καθαριότητας όλων των κοινοχρήστων χώρων και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας, αλλά και η λειτουργία του συνόλου των οχημάτων καθαριότητας, ο εξορθολογισμός των δρομολογίων αποκομιδής, η μείωση των καυσίμων και η αντικατάσταση των παλιών κάδων με νέους ήταν οι προτεραιότητας της Διεύθυνσης Καθαριότηας στο διάστημα από 1η Σεπτεμβρίου 2015 έως 31η Αυγούστου του 2016, κατά τη διάρκεια του οποίου παρενέβη σε όλους τους τομείς, από τη διαχείριση των απορριμμάτων έως την εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος «Πόρτα- Πόρτα», την ανακύκλωση, την εφαρμογή σχεδιασμού για την απομάκρυνση οχημάτων που είχαν εγκαταλειφθεί.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Αλμυρού προμηθεύτηκε 100 νέους κάδους προς αντικατάσταση των παλιών και σπασμένων, ενώ το Σεπτέμβριο του 2015 εκπόνησε το τοπικό σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων, το οποίο προβλέπει συγκεκριμένες δράσεις και υπηρεσίες για την ανάπτυξη του τομέα της διαχείρισης αστικών στερεών απορριμμάτων σε ορίζοντα 5ετίας μέχρι και το 2020.

Σύμφωνα με το Τ.Σ.Δ.Α., πρόκειται να εγκατασταθούν και να λειτουργήσουν 4 πράσινα σημεία (2 στη Δ.Ε. Αλμυρού, 1 στη Δ.Ε. Σούρπης και 1 στη Δ.Ε. Πτελεού), στα οποία θα γίνεται συλλογή ανακυκλώσιμων, ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών, ρούχων και ογκωδών.

«Πόρτα- Πόρτα»

Οσον αφορά στο πιλοτικό πρόγραμμα «Πόρτα – Πόρτα», και τη συλλογή αστικών αποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών σε επίπεδο νοικοκυριού από μικρούς κάδους χωρητικότητας 50 λίτρων, υλοποιείται πρόγραμμα καθαριότητας στις Τοπικές Κοινότητες Πλατάνου και Αγίας Τριάδας σε πενθήμερη βάση τις πρωινές ώρες.

Στην Τ.Κ. Πλατάνου έχουν διανεμηθεί 300 κάδοι για τα αστικά απόβλητα και 300 κάδοι για τα ανακυκλώσιμα υλικά, στην Τ.Κ. Αγίας Τριάδας 80 για τα απόβλητα και 80 για την ανακύκλωση και αναμένεται η διανομή 78 κάδων αποβλήτων και 78 ανακυκλώσιμων στην Τ.Κ. Κροκίου.

Η εφαρμογή του προγράμματος προέκυψε κατόπιν συλλογής στοιχείων, διερεύνησης αγοράς και διανομής υλικού ενημέρωσης των δημοτών, από την υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου, ενώ έχει ήδη εκπονηθεί ερωτηματολόγιο για την παρακολούθηση του προγράμματος το οποίο θα διανεμηθεί σύντομα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου