ΑΛΜΥΡΟΣ

«Ντροπή σας κυρία Στάχτου»

ντροπή-σας-κυρία-στάχτου-568622

Ανοιχτή Επιστολή Δημήτρη Εσερίδη ενόψει της δίκης τη Δευτέρα με την πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας

Σειρά ερωτημάτων διατυπώνει με ανοιχτή επιστολή του προς την πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, Θάλεια Στάχτου, ο δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης, με αφορμή την αυριανή δίκη για το επεισόδιο που συνέβη κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού οπότε η κ. Στάχτου είχε κατηγορήσει το δήμαρχο για αντιδημοκρατική και επικίνδυνη συμπεριφορά.

Με αφορμή δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο και προς πλήρη διαλεύκανση της αλήθειας, ο κ. Εσερίδης τονίζει τα εξής: «Ως Δήμαρχος Αλμυρού, πεποίθησή μου είναι ότι ο κάθε εργαζόμενος θα πρέπει να εκτελεί τα καθήκοντά του και τις υποχρεώσεις του με στόχο την ορθή λειτουργία του δήμου και την εξυπηρέτηση των πολιτών. Ο Δήμος Αλμυρού λειτουργεί με γνώμονα τα παραπάνω και η συνεργασία μου με την πλειονότητα των εργαζομένων κινείται σε άριστο κλίμα, ώστε να επιλύονται τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται σε καθημερινή βάση. Η πόρτα του γραφείου μου βρίσκεται πάντα ανοιχτή για όλους τους υπαλλήλους, προκειμένου να συζητηθούν όλες οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά».

Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμαρχος Αλμυρού τονίζει ότι ως δημοτική αρχή, κατανοώντας το μόχθο των εργαζομένων, χορηγούμε προς το εργατοτεχνικό προσωπικό ετησίως τα Μέσα Ατομικής Προστασίας που προβλέπονται, καθώς και επιπλέον τζάκετ και ρούχα εργασίας, ώστε να προστατεύονται από τις καιρικές συνθήκες που αντιμετωπίζουν. Επίσης, χορηγείται στους υπαλλήλους αυτούς, καθημερινά 1 lt φρέσκο γάλα, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

«Δεν μπορώ όμως να ανεχτώ ορισμένους δημόσιους υπάλληλους, οι οποίοι ταλαιπωρούν τους πολίτες με απαράδεκτη συμπεριφορά και επιβιώνουν στην υπηρεσία τους εις βάρος των υπολοίπων εργαζομένων, οι οποίοι εργάζονται με συνέπεια και ευσυνειδησία. Αλλά ούτε και αυτούς, οι οποίοι κάνουν κατάχρηση δημόσιου χρήματος. Τους υπαλλήλους αυτούς, οι οποίοι αποτελούν μειοψηφία για το Δήμο Αλμυρού, έχω την υποχρέωση να τους παραπέμψω στα αρμόδια διοικητικά και δικαστικά όργανα, για να εξετάσουν και να κρίνουν τις πράξεις τους.

Όπως δεν μπορώ να ανεχτώ και την αυταρχική και τραμπούκικη επιδρομή της κ. Στάχτου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αλμυρού, η οποία διακόπτοντας τη διαδικασία και φωνασκώντας στους δημοτικούς συμβούλους, αποκαλώντας μας φασίστες, κάθισε στα έδρανα των δημοτικών συμβούλων χωρίς να έχει κανένα δικαίωμα, θέλοντας «να ενημερώσει» το Δημοτικό Συμβούλιο για τη δήθεν αντιεργατική και φασίζουσα συμπεριφορά του δημάρχου και των αντιδημάρχων κατά των υπαλλήλων» τονίζει.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, ο δήμαρχος Αλμυρού διατυπώνει μία σειρά από ερωτήματα. «Και ρωτώ ανοιχτά δια της παρούσης την κ. Στάχτου, ως φέρουσα αποκλειστικά την ευθύνη. Με ποιο δικαίωμα διακόπτει τη λειτουργία συλλογικού οργάνου και δεν επιτρέπει τη νόμιμη συνεδρίασή του, όταν μάλιστα ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου την ενημέρωσε ότι μπορεί να λάβει το λόγο μετά το πέρας της συνεδρίασης:

  • Στο όνομα ποιου συνδικαλιστικού δικαιώματος ενεργήσατε κ. Στάχτου με τον παραπάνω τρόπο και για ποιο λόγο, ενώ σας έκανα 3 τηλεφωνήματα στο τέλος της συνεδρίασης για να παρευρεθείτε και να ενημερώσετε τους δημοτικούς συμβούλους, δεν προσήλθατε στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά προτιμήσατε να πίνετε τον καφέ σας 20 μέτρα μακριά από το Δημαρχείο;

Άρα μάλλον ήρθατε για να κάνετε σόου και να αποχωρήσετε.

  • Ενδιαφέρεστε κ. Στάχτου πραγματικά αν στο δημόσιο τομέα υπάρχουν τεμπέληδες, επίορκοι ή και καταχραστές υπάλληλοι; (π.χ. όπως στο Δήμο Αλμυρού, καταδίκη υπαλλήλου με ποινή φυλάκισης 2 ετών για υπεξαίρεση).
  • Κάποιοι υπάλληλοι που υποδεικνύονται εγγράφως από τους προϊσταμένους τους να τιμωρηθούν γιατί δεν εργάζονται συστηματικά, έχει υποχρέωση ο Δήμαρχος να τους παραπέμψει αρμοδίως ή ΟΧΙ;
  • Οι υπάλληλοι, οι οποίοι έχουν καταχραστεί δημόσιο χρήμα, να παραπεμφθούν στο δικαστήριο ή ΟΧΙ;
  • Κάποιοι υπάλληλοι που συμπεριφέρονται ως ηγεμονίσκοι (ελάχιστοι βέβαια) και ταλαιπωρούν τους πολίτες, θα πρέπει να τιμωρηθούν ή ΟΧΙ;
  • Τι προτείνετε κ. Στάχτου; Πρέπει να εφαρμόζει ο δήμαρχος την κείμενη νομοθεσία όταν θίγεται το δημόσιο συμφέρον ή ΟΧΙ;

Δυστυχώς κυρία μου, στο Δήμο Αλμυρού με δήμαρχο τον Δημήτριο Εσερίδη και τους καθ’ όλα άριστους συνεργάτες μου, οι δικές σας προφάσεις για τη δήθεν προάσπιση των συμφερόντων των υπαλλήλων δεν περνάνε και ούτε μπορεί να εκβιαστεί ο δήμαρχος στην άσκηση των καθηκόντων του» προσθέτει.

Για την ιστορία, ο κ. Εσερίδης υπενθυμίζει στην 35χρονη προσφορά του στα κοινά, ενώ τονίζει ότι «Είμαι δήμαρχος όλων των πολιτών. Είμαστε δημοτική αρχή όλων των δημοτών.

Αν νομίζετε εσείς, ότι αυτοί που με ψήφισαν είναι φασίστες, τότε ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ.

Αν επίσης νομίζετε ότι εσείς διαθέτετε κάτι παραπάνω από αυτά που εγώ έχω ως αιρετός, παρακαλώ ενημερώστε με.

Και επιτέλους σεβασμός στους δημάρχους και στους θεσμούς.

Διότι δουλεύουμε και κάνουμε έργο προς όφελος της κοινωνίας καθημερινά.

Τέλος, έχουμε άραγε το δικαίωμα να ζητήσουμε κι εμείς ως δήμαρχοι από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, κ. Γεώργιο Πατούλη, να ενημερώσει όλους τους δημάρχους της χώρας να απέχουν από τα καθήκοντα τους τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου που εκδικάζεται η υπόθεση στα δικαστήρια, όπως καταχρηστικά εσείς ζητάτε από τους εργαζόμενους των ΟΤΑ, κ. Στάχτου;

Επιτέλους λίγη σοβαρότητα και ψυχραιμία, και ο καθένας να επιτελεί στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του τα νόμιμα. Και να αναλαμβάνει τις συνέπειες των πράξεών του» καταλήγει.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου