ΑΛΜΥΡΟΣ

Ποινή φυλάκισης 4 ετών για κλοπή χρυσαφικών

ποινή-φυλάκισης-4-ετών-για-κλοπή-χρυσαφ-574745

Μπήκε από το ανοιχτό παράθυρο υπνοδωματίου σε σπίτι στον Πτελεό και ξάφρισε όλα τα χρυσαφικά 53χρονης αξίας άνω των 40.000 ευρώ.

Το περιστατικό αφορά σε 28χρονο Αλβανό, ο οποίος μετά την εξιχνίαση της κλοπής το Μάρτιο του 2016, έδωσε κατάθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού αρνούμενος κάθε συμμετοχή του και στη συνέχεια εξαφανίστηκε… από προσώπου γης!

Η υπόθεση, η οποία συνέβη τον Ιούλιο του 2015, εκδικάστηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου απουσία του κατηγορουμένου, ο οποίος ούτε παρουσιάστηκε στο δικαστήριο, ούτε και εκπροσωπήθηκε από κάποιο δικηγόρο.

Όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, ο 28χρονος, στις 31 Ιουλίου του 2015, με τη βοήθεια τρίτων ατόμων που παραμένουν άγνωστοι στις αστυνομικές Αρχές, μπήκε σε σπίτι 53χρονης και έκλεψε όλα τα χρυσαφικά που βρήκε, τα οποία σημειωτέον ήταν και πολλά σε αριθμό και μεγάλης αξίας.

Η 53χρονη ιδιοκτήτρια του σπιτιού, όταν αντιλήφθηκε την απουσία των κοσμημάτων της, απευθύνθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού και κάλεσε άμεσα σε βοήθεια.

Στον τόπο είχε μεταβεί και η Σήμανση, και από τα αποτυπώματα που ελήφθησαν, προέκυψαν τα στοιχεία του ενός δράστη, του 28χρονου, ο οποίος διέμεινε στον Αλμυρό για μικρό χρονικό διάστημα, χωρίς να έχει κάποια εργασία – απασχόληση.

Το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού προσήγαγε τον 28χρονο και στη συνέχεια σχημάτισε δικογραφία εναντίον του και τον άφησε ελεύθερο, όπως ακριβώς προβλέπει η κείμενη νομοθεσία.

Ωστόσο, έκτοτε φαίνεται ότι ο νεαρός αλλοδαπός εξαφανίστηκε. Το δικαστήριο χθες αποφάσισε την ενοχή του χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό, αν και ο κατηγορούμενος είχε λευκό ποινικό μητρώο.

Επειδή ο δράστης δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο, αλλά και λόγω του γεγονότος ότι η αξία των κλαπέντων κοσμημάτων ήταν μεγάλη, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου καταδίκασε τον 28χρονο σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών μετατρέψιμη προς δέκα ευρώ ημερησίως, χωρίς ο καταδικασθείς να έχει το δικαίωμα της άσκησης έφεσης.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου