ΑΛΜΥΡΟΣ

Αθώος πρ. Δήμαρχος για την απάτη με έργα αποκατάστασης στη Σούρπη

αθώος-πρ-δήμαρχος-για-την-απάτη-με-έργα-581923

Αθώος κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας ο πρώην δήμαρχος Σούρπης, Κωνσταντίνος Καραγκιόζογλου, ο οποίος κατηγορήθηκε για απάτη σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου με όφελος και ζημία που υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ.

Το δικαστήριο πραγματοποιήθηκε χθες, και στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρέθηκαν άλλα δεκατέσσερα άτομα, πρώην δημοτικοί σύμβουλοι, υπάλληλοι αλλά και εργολάβος, οι οποίοι βαρύνονταν με τις κατηγορίες της απιστίας στην Υπηρεσία και της άμεσης συνέργειας σε απάτη σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου.

Το σύνολο των κατηγορουμένων απαλλάχτηκαν από τις κατηγορίες, καθώς από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι τα έργα που τελέστηκαν το 2009, με αφορμή τη θεομηνία που είχε πλήξει την περιοχή, έγιναν με απευθείας αναθέσεις λόγω του κατ’ επείγοντος χαρακτήρα των καταστροφών.

Το δικαστήριο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα έργα που είχαν τελεστεί και αφορούσαν σε καθαρισμούς, διανοίξεις, συντηρήσεις και βελτιώσεις οδών και επισκευή υδραγωγών, υπήρχε επείγουσα ανάγκη να γίνουν, και οι κατηγορούμενοι για τις απευθείας αναθέσεις δεν ωφελήθηκαν σε τίποτα ούτε και έβλαψαν το Ελληνικό Δημόσιο.

Υπενθυμίζεται ότι για την αποκατάσταση των ζημιών είχαν τελεστεί έργα συνολικού προϋπολογισμού 1.924.000 ευρώ με απευθείας αναθέσεις και όχι με τη διενέργεια διαγωνισμών.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου