ΑΛΜΥΡΟΣ

Ο Αλμυρός εκσυγχρονίζει- βελτιώνει το φωτισμό του

ο-αλμυρός-εκσυγχρονίζει-βελτιώνει-το-584925

Στη διακήρυξη διαγωνισμού, προϋπολογισμού 120.000 ευρώ, προχώρησε η δημοτική αρχή Αλμυρού για τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση του ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Αλμυρού.

Αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η προμήθεια και η εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων χαμηλών ιστών νέας τεχνολογίας τύπου Διόδου Φωτοεκπομπής – LED (Light Emitting Diode) για εφαρμογή σε διακεκριμένα σημεία εντός του Δήμου Αλμυρού.

Ο δήμος θα προμηθευτεί συνολικά 526 φωτιστικά τύπου Led, 264 φωτιστικά οδοφωτισμού και 36 φωτιστικά με λαμπτήρες.

Βασικός στόχος είναι η αντικατάσταση παλαιών συμβατικών φωτιστικών, με στόχο τη μείωση των εξόδων του δήμου και η μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος του δήμου και της αντίστοιχης περιβαλλοντικής επιβάρυνσης, της φωτορύπανσης και της συνεχούς ρύπανσης του περιβάλλοντος από την απόθεση των συμβατικών λαμπτήρων που βρίσκονται εκτός λειτουργίας.

Επιπλέον, επιδίωξη είναι η μείωση των ατυχημάτων μέσω της βελτίωσης της ποιότητας του φωτισμού, και η αύξηση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων και επισκεπτών της πόλης αλλά και στη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος.

Τα πλεονεκτήματα των φωτιστικών τύπου LED παρέχουν καθαρής και προηγμένης τεχνολογίας φωτισμό. Χρησιμοποιούν λιγότερη ενέργεια από τις συμβατικές λύσεις φωτισμού, επιτυγχάνοντας έτσι τη δραστική μείωση των εκπομπών άνθρακα.

Αποτελούν ίσως την καλύτερη εφαρμόσιμη λύση φωτισμού, στα πλαίσια ανάπτυξης μορφών πράσινης ενέργειας.

Τα φωτιστικά LED, εκτός της άμεσης οικονομίας σε ηλεκτρική ενέργεια και της άμεσης εξοικονόμηση οικονομικών πόρων σε επίπεδο δήμου, έχουν και σημαντικά μειωμένες απαιτήσεις σε συντήρηση, λόγω του αυξημένου χρόνου ζωής τους.

Στο πλαίσιο του έργου προβλέπεται η προμήθεια 526 φωτιστικών σωμάτων LED εξωτερικών χώρων με τους βραχίονες τους, συμπαγών χωρίς λυχνιολαβή.

Τα σώματα θα αποτελούνται από κέλυφος, κατάλληλη διάταξη και όχι λυχνιολαβή συγκράτησης φωτεινών πηγών, ελαχίστου αριθμού δέκα (10) τουλάχιστον (LED), και προαιρετικά από διαφανή κώδωνα/κάλυμμα ανθεκτικό σε υψηλές αναπτυσσόμενες και χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες: είτε γυάλινο τύπου securit, είτε ευκάμπτου θερμοπλαστικού ανθεκτικού σε κρούσεις.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών ∆ημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗ∆ΗΣ), μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του συστήματος, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών την Τετάρτη 15/02/2017 και ώρα 15:00.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου