ΑΛΜΥΡΟΣ

Προϋπολογισμός 630.000 ευρώ για την κοινωφελή Αλμυρού

προϋπολογισμός-630-000-ευρώ-για-την-κοινωφε-586230

Με κυριότερα θέματα συζήτησης την έγκριση του προϋπολογισμού της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αλμυρού και τους κανονισμούς καθαριότητας, κοινοχρήστων χώρων και λειτουργίας του ωδείου, σε συνεδρίαση συγκαλείται τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017 στις 6 το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλμυρού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προϋπολογισμός της Κοινωφελούς Επιχείρησης ανέρχεται στις 630.000 ευρώ. Με την έγκρισή του θα γίνει παρουσίαση των οικονομικών της επιχείρησης, τα οποία βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

Όσον αφορά στους κανονισμούς, αυτοί έρχονται στο Δημοτικό Συμβούλιο ύστερα από συνάντηση και συζήτηση των επικεφαλής των παρατάξεων, καθώς η έγκριση των κανονισμών είχε αναβληθεί σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού μετά τη διατύπωση παρατηρήσεων.

Το Σώμα θα κληθεί ακόμη να εγκρίνει την τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος του δήμου και του προϋπολογισμού του, καθώς και το τιμολόγιο ύδρευσης –αποχέτευσης – άρδευσης έτους 2017, το οποίο παραμένει σταθερό στις τιμές με αυτές που είχε πέρυσι λόγω της δεινής οικονομικής συγκυρίας.

Επίσης, η συνεδρίαση θα αποφασίσει για την ημερομηνία διεξαγωγής της παρουσίασης των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε δεκαπέντε μέρες στην αίθουσα συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στην ατζέντα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου περιλαμβάνονται τρία θέματα εκμίσθωσης δημοτικών καταστημάτων, με κυριότερη αυτή του αναψυκτηρίου στο δημοτικό δάσος Κουρί. Για πρώτη φορά ύστερα από δεκαπέντε χρόνια, η δημοτική αρχή Αλμυρού αποφασίζει την αξιοποίηση του αναψυκτηρίου στο δάσος Κουρί, το οποίο εκτιμάται ότι θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής.

Στα θέματα συζήτησης περιλαμβάνεται και η χορήγηση παράτασης της συμβατικής προθεσμίας περαίωσης του έργου «Εσωτερική οδοποιία καλλικρατικού Δήμου Αλμυρού», η αναστολή της ανάρτηση των δασικών χαρτών, η τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου Αλμυρού που περικλείεται στις οδούς Βας. Κων/νου, Κοραή, Ευξεινουπόλεως και Κορυτσάς, ενώ θα οριστούν εκπρόσωποι του δήμου σε επιτροπές για την κατάρτιση Ετήσιου Μητρώου Αρρένων, τη συμβιβαστική επίλυση φορολογικών διαφορών, το χαρακτηρισμών χώρων αιγιαλού- παραλίας ως πολυσύχναστων κ.ά.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου