ΑΛΜΥΡΟΣ

Απώλειες τζίρου στους εμπόρους του Αλμυρού

απώλειες-τζίρου-στους-εμπόρους-του-αλ-600355

Ανεκμετάλλευτη λόγω του χιονιά πήγε η εβδομάδα που φεύγει, για τον εμπορικό κόσμο του Αλμυρού. Τα καταστήματα δεν μπόρεσαν να εργαστούν καμία από τις περασμένες μέρες. Μόνο το μεσημέρι της Παρασκευής οι καιρικές συνθήκες το επέτρεψαν και άρχισαν να ψάχνουν να βρουν το καθημερινό τους βηματισμό.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού, Κώστας Πανταζώνας λέει ότι ο εμπορικός κόσμος βρίσκεται σε τραγική κατάσταση. Οι επαγγελματίες του κλάδου καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων δεν είδαν καμία ιδιαίτερα μεγάλη αλλαγή στο τζίρο τους, καθώς λόγω της οικονομικής κρίσης οι καταναλωτές φαίνεται ότι περιορίστηκαν στα απολύτως αναγκαία.

Με την έναρξη των εκπτώσεων ήλπιζαν ότι η αγορά θα έπαιρνε μία ανάσα. Τα καταστήματα θα άρχιζαν να δουλεύουν. «Δυστυχώς, η έναρξη των εκπτώσεων έγινε ταυτόχρονα με τη χιονόπτωση, η οποία έδωσε τη χαριστική βολή στην αγορά. Η προσβασιμότητα στα καταστήματα λόγω του παγετού ήταν αδύνατη. Το δε αλάτι είχε τελειώσει στη δημοτική αρχή» είπε ο ίδιος.

Η εικόνα στην εμπορική αγορά της πόλης βελτιώθηκε από το μεσημέρι της Παρασκευής. «Το κέντρο ξεκίνησε από το μεσημέρι να ξαναβρίσκεται την καθημερινότητά του. Οι έμποροι όμως, δυστυχώς μετρούν μεγάλες απώλειες στο εισόδημά τους. Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την πρόσφατη κακοκαιρία πρέπει να μετατραπούν σε εμπειρία και να μην υπάρξει επανάληψή τους, καθώς έχουμε μπροστά μας το χειμώνα» είπε ο ίδιος.

Η Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού εισηγήθηκε στην Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας να ζητήσει παράταση κατά ένα μήνα στην πληρωμή των όποιων οφειλών ή ρυθμίσεων χωρίς την επιβολή προστίμων ή προσαυξήσεων.

«Οι επαγγελματίες βρίσκονται με τα χέρια δεμένα. Υπάρχουν συσσωρευμένες οφειλές. Η Πολιτεία πρέπει να βοηθήσει. Το αίτημα να γίνει αποδεκτό. Οι επαγγελματίες να πάρουν χρόνο, ώστε να καταφέρουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις» είπε.

Ο εμπορικός κόσμος ποντάρει στην επόμενη περίοδο. « Η ελπίδα μας μετά τα Χριστούγεννα που δεν κινήθηκαν σύμφωνα με τις προσδοκίες μας, είναι να δουλέψουν οι εκπτώσεις και να δώσουν ανάσα στην αγορά. Τα καταστήματα έχουν προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας σε ελκυστικές τιμές. Το δε καταναλωτικό κοινό έχει αποδείξει ότι στηρίζει την πόλη» κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι οι χειμερινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως τις 28 Φεβρουαρίου. Σήμερα, Κυριακή, πρώτη των χειμερινών εκπτώσεων, η εμπορική αγορά δε θα είναι ανοιχτή σε αντίθεση με άλλες σύμφωνα με τη δεσμευτική απόφαση της Γενικής της Συνέλευσης. Ωστόσο, κάποια εμπορικά είθισται να λειτουργούν αυτοβούλως.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου