ΑΛΜΥΡΟΣ

Βελτιωμένη η εικόνα στον Αλμυρό

βελτιωμένη-η-εικόνα-στον-αλμυρό-602300

Αντιμετωπίστηκαν χθες, με την επικράτηση ηλιοφάνειας, τα περισσότερα προβλήματα με τα χιόνια στο Δήμο Αλμυρού. Η προχθεσινή χιονόπτωση έκοψε νωρίς το απόγευμα, ενώ κατά τόπους έβρεξε και ο όγκος χιονιού «μάζεψε». Χθες ο υδράργυρος ανέβηκε και τα χιόνια, τα οποία κατά τόπους ήταν από 10 εκατοστά μέχρι και 60 πόντους στα ορεινά όπως στην Ανάβρα, άρχισαν να λιώνουν.

Ρεπορτάζ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Τα μηχανήματα του δήμου συνέχιζαν από νωρίς το πρωί τον αποχιονισμό, ενώ η δημοτική αρχή προμηθεύτηκε και αλάτι, που δεν είχε τις προηγούμενες μέρες. Τα προβλήματα στην κυκλοφορία, στο μεγαλύτερο μέρος τους, αντιμετωπίστηκαν.

Kαταπλακώθηκαν 100 πρόβατα

Χρειάστηκε πάντως και χθες η παροχή βοήθειας από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αλμυρού. Στις 7 το πρωί οι πυροσβέστες έλαβαν κλήση από απεγνωσμένο κτηνοτρόφο στον Ανθότοπο. Λόγω του χιονιού το ποιμνιοστάσιό του κατέρρευσε και καταπλάκωσε 100 πρόβατα. Στον τόπο έσπευσε ένα πυροσβεστικό όχημα με τρεις πυροσβέστες, οι οποίοι απεγκλώβισαν, μαζί με τον ιδιοκτήτη, τα ζώα.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε και χθες με τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων.

Στους Αγίους Θεοδώρους, ο Ιωάννης Βαλωμένος είπε ότι προχθές το βράδυ μηχάνημα του δήμου άνοιξε τους δρόμους. Ωστόσο λόγω του παγετού, χρειαζόταν η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για την κίνηση των οχημάτων. Το χιόνι ήταν γύρω στους 7 πόντους.

Στην Αμαλιάπολη, η Ζωή Τηγανοπούλου (πρώην πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας) είπε ότι το χιόνι έφτανε στα 20 εκατοστά. Γκρέιντερ καθάρισε τους δρόμους, αλλά κατά τόπους επικρατούσε παγετός και γι’ αυτό χρειαζόταν προσοχή στις μετακινήσεις.

Στην Ανάβρα, ο Γιώργος Τσανής είπε ότι, το χιόνι ήταν γύρω στους 60-70 πόντους. Προβλήματα στην κυκλοφορία υπήρχαν μέσα στον οικισμό. Φορτωτής από το δήμο συνέχιζε τον αποχιονισμό του οδικού δικτύου.

Στο Αχίλλειο, σύμφωνα με τον Γιώργο Μαρκάκη, μηχάνημα του δήμου καθάρισε το οδικό δίκτυο στον Άγιο Δημήτριο, που προχθές ήταν αποκλεισμένος. Επίσης, μηχάνημα της Περιφέρειας έκανε αποχιονισμό στο επαρχιακό δίκτυο. Το χιόνι ήταν γύρω στους 10 πόντους.

Στη Βρύναινα, ο Ιωάννης Χαλκιάς είπε ότι, υπήρχε πρόβλημα στις μετακινήσεις λόγω του παγετού, αν και οι δρόμοι ήταν ανοιχτοί. Μηχάνημα της Περιφέρειας είχε ρίξει προχθές αλάτι. Χρειαζόταν όμως και νέος αποχιονισμός. Το χιόνι έφτανε τους 30 πόντους.

Στους Κοκκωτούς, ο Ευστάθιος Πολυμέρου είπε ότι, δεν υπήρχαν προβλήματα. Μηχάνημα προχθές το βράδυ καθάρισε τους δρόμους. Όμως λόγω του όγκου του χιονιού, που έφτανε τα 35-40 εκατοστά, ήταν δύσκολες οι μετακινήσεις μέσα στον οικισμό.

Στο Κρόκιο, ο Χρήστος Ιωάννου είπε ότι, νωρίς το πρωί επικράτησε παγετός, όμως, με την ηλιοφάνεια που τον διαδέχτηκε στη συνέχεια, το χιόνι άρχισε να λιώνει. Στις μετακινήσεις δεν υπήρχαν ιδιαίτερα προβλήματα. Το χωριό ξύπνησε με καθαρισμένο το κεντρικό δρόμο.

Στους Κωφούς, ο Κωνσταντίνος Βέργας είπε ότι, μηχάνημα του δήμου είχε προχωρήσει σε αποχιονισμό του οδικού δικτύου, ενώ αναμενόταν και μηχάνημα της Περιφέρειας. Επικρατούσε παγετός. Το χιόνι ήταν γύρω στα 30 εκατοστά.

Στον Πλάτανο, ο Αθανάσιος Χριστοδούλου είπε ότι, το χιόνι έφτανε τα 20 εκατοστά. Ο κεντρικός δρόμος ήταν ανοιχτός, καθώς γκρέιντερ είχε προχωρήσει στον αποχιονισμό. Μέσα στο χωριό υπήρχαν προβλήματα στις μετακινήσεις.

Στον Πτελεό, ο Κωνσταντίνος Παπαδογιάννης είπε ότι, μηχάνημα του δήμου άνοιξε το δρόμο μέσα στο χωριό. Το χιόνι ήταν στους 15-20 πόντους.

Στη Σούρπη, ο Σπύρος Γουρναρόπουλος είπε ότι, ο κεντρικός δρόμος είναι ανοιχτός. Στο χωριό υπήρχαν προβλήματα με τις μετακινήσεις, καθώς το χιόνι ήταν παγωμένο. Μηχανήματα συνέχιζαν τον αποχιονισμό. Το χιόνι ήταν στους 20-30 πόντους. Επίσης, μηχάνημα αναμενόταν να καθαρίσει τις κτηνοτροφικές μονάδες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου