ΑΛΜΥΡΟΣ

Μισό μέτρο χιόνι στην Ανάβρα

μισό-μέτρο-χιόνι-στην-ανάβρα-604247

Σε λευκό τοπίο από άκρη σε άκρη «ξύπνησε» χθες το πρωί ο Αλμυρός. Η προχθεσινοβραδινή χιονόπτωση συνεχιζόταν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας –πιο έντονη τις πρώτες πρωινές ώρες- και τελικά έκοψε χθες το μεσημέρι. Τα μεγαλύτερα προβλήματα παρουσιάστηκαν στην Ανάβρα. Η δε δημοτική αρχή αναμένει σήμερα περαιτέρω επιδείνωση των καιρικών φαινομένων.

Το χιόνι χθες ήταν από 5-10 πόντους στις πεδινές περιοχές και έφτανε και τα 30 εκατοστά στις ορεινές περιοχές, ενώ στην Ανάβρα ξεπέρασε το μισό μέτρο.

Τα συνεργεία του δήμου Αλμυρού και της Περιφερειακής Ενότητας βρίσκονταν στον αποχιονισμό από τις 3 τα ξημερώματα. Η δημοτική αρχή κατάφερε να διατηρήσει ανοιχτό το οδικό δίκτυο στο δήμο, ωστόσο λόγω των υψηλών θερμοκρασιών σε αρκετά σημεία επικρατούσε παγετός.

Ο υδράργυρος έδειχνε το πρωί -10 Βαθμούς Κελσίου στην Ανάβρα και -6 Βαθμούς Κελσίου στον Αλμυρό.

Στον αποχιονισμό βρίσκονταν τρεις υδροφόρες, δύο αλατιέρες εκ των οποίων η μία της Περιφερειακής Ενότητας και άλλα μηχανήματα του δήμου, όμως νωρίς το μεσημέρι παρουσιάστηκε το πρόβλημα της έλλειψης αλατιού και η δημοτική αρχή είχε απευθυνθεί για βοήθεια στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων.

Οι υδροφόρες προσπαθούσαν να διατηρήσουν το οδικό δίκτυο ανοιχτό με θαλασσινό νερό.

Στον καλλικρατικό δήμο δεν υπήρξαν προβλήματα με το ρεύμα, υπήρξαν όμως πολλές διακοπές νερού σε αρκετά σπίτι ανά περιοχές, επειδή οι σωληνώσεις του δικτύου ύδρευσης είχαν παγώσει.

Στην Ανάβρα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας, Γιώργο Τσανή, το χιόνι ξεπέρασε το μισό μέτρο. Η χιονόπτωση ήταν ιδιαίτερα σφοδρή χθες νωρίς το πρωί. Οι μετακινήσεις επιτρεπόταν μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες και 4επί 4.

Οι μετακινήσεις των κατοίκων γίνονται με ιδιαίτερη δυσκολία. Ο τοπικός σύμβουλος Ιωάννης Τσαντούρης κατήγγειλε ότι η περιφερειακή ενότητα μέχρι και το μεσημέρι δεν έστειλε κανένα μηχάνημα στην Τοπική Κοινότητα.

Στη Βρύναινα, σύμφωνα με τον Ιωάννη Χαλκιά το χιόνι ήταν γύρω στους 10 πόντους και στις πιο ορεινές περιοχές έφτανε τα 30 εκατοστά. Το οδικό δίκτυο ήταν ανοιχτό, όμως λόγω της επικράτησης ισχυρών ανέμων έκλεισε εκ νέου με τη μεταφορά χιονιού. Επικρατούσε παγετός, ενώ μετακινήσεις επιτρέπονταν μόνο με αλυσίδες ή αυτοκίνητα 4Χ4.

Στην Αμαλιάπολη, σύμφωνα με την πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ζωή Τηγανοπούλου, το χιόνι έφτανε τα 10 εκατοστά. Η κίνηση των οχημάτων διεξαγόταν με αντιολισθητικές αλυσίδες λόγω παγετού.

Στο Δρυμώνα, τον Πλάτανο, τον Πτελεό, τη Σούρπη το χιόνι ήταν γύρω στου 10-15 πόντους. Επικρατούσε παγετός.

Στο Αχίλλειο, όπως είπε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γεώργιος Μαρκάκης, το χιόνι ήταν περίπου 5-10 εκατοστά. Δεν υπήρχαν προβλήματα.

Στο μεταξύ, δεν έλειψαν χθες οι τραυματισμοί από πτώσεις λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος. Από το Κέντρο Υγείας Αλμυρού δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε τουλάχιστον τέσσερα άτομα, τα οποία υπέστησαν τραυματισμούς μετά από πτώσεις.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου