ΑΛΜΥΡΟΣ

Απογοήτευση στην αγορά του Αλμυρού

απογοήτευση-στην-αγορά-του-αλμυρού-611624

Περιορισμένη ήταν η κίνηση στην εμπορική αγορά του Αλμυρού και τη δεύτερη εβδομάδα των Χριστουγέννων. Ο εμπορικός κόσμος ανέμενε μέχρι την τελευταία στιγμή το πνεύμα των γιορτινών ημερών να κάνει το θαύμα του. Έφτασε όμως, Πρωτοχρονιά και συνέχιζε να ελπίζει….

«Το έκτακτο χριστουγεννιάτικο επίδομα που έδωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ δεν έφερε βελτίωση στην αγορά. Φαίνεται ότι ακόμη και αυτό το μικρό βοήθημα, επέστρεψε τελικά στον ίδιο το κράτος που το έδωσε», είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού, Κώστας Πανταζώνας.

Ο κόσμος δε βγήκε στην αγορά. Ο εμπορικός κόσμος μετράει νέες απώλειες. «Είμαστε πολύ πιο κάτω. Τα πράγματα δεν πήγαν καθόλου καλά. Η αγορά λειτουργούσε όπως τις καθημερινές μέρες. Λες και δεν υπήρχαν γιορτές» ανέφερε ο ίδιος.

Ο εμπορικός κόσμος θα κάνει τον απολογισμό του και θα δει πως θα κινηθεί από εδώ και στο εξής. Προς στιγμήν δεν υπάρχει σαφής εικόνα για την πτώση στην κίνηση, η οποία ωστόσο χαρακτήρισε και την πρώτη εβδομάδα των Χριστουγέννων.

Οι επαγγελματίες ήλπιζαν σε μία καλή περίοδο πωλήσεων. Στις γιορτές να μπορέσουν να αποπληρώσουν υποχρεώσεις. Κουβαλούν συσσωρευμένες οφειλές και είναι αντιμέτωποι με ρυθμίσεις στην Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

«Δυστυχώς, μεταφέρουμε όλα μας τα προβλήματα στη νέα χρονιά, η οποία φαίνεται ότι ξεκινάει με εξίσου αρνητικά μηνύματα, όπως και η προηγούμενη» είπε ο ίδιος.

Οι επαγγελματίες δε βλέπουν καμία προοπτική για το μέλλον. Ζητούν μέτρα, τα οποία να αποκαταστήσουν τη βιωσιμότητα του εμπορίου, ώστε το εμπόριο να επιστρέψει στις κανονικές του μέρες.

Όλη η χρονιά φαίνεται δεν έδωσε καμιά ανάσα. Οι έμποροι μετρούσαν στο ταμείο απώλειες μετά από ένα δύσκολο έτος, το 2015, που επεφύλαξε capital controls.

«Περιμένουμε να κλείσει η αξιολόγηση. Η κυβέρνηση να ξεκινήσει να νομοθετεί. Να κάνει διευκολύνσεις για το εμπόριο και το επιχειρείν. Πάνω απ’ όλα να υπάρχει πολιτική σταθερότητα, εμπιστοσύνη για τις επενδύσεις, την ανάπτυξη στη χώρα», κατέληξε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου