ΑΛΜΥΡΟΣ

Στο δήμο Αλμυρού η χρυσή κληρονομιά

στο-δήμο-αλμυρού-η-χρυσή-κληρονομιά-622046

Στο δήμο Αλμυρού περνάει η χρυσή κληρονομιά της Μαρίας Κυριάκου, η οποία άφησε όλη την περιουσία της στο δήμο και σε φορείς μέριμνας και προστασίας του παιδιού.

Το Δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού καλείται σε συνεδρίαση την Τετάρτη στις 6 το απόγευμα, προκειμένου να εγκρίνει την αποδοχή της περιουσίας.

Η άτυχη γυναίκα κληροδότησε το σπίτι της, κοντά στην πλατεία, και δύο χωράφια στο δήμο.

Η Μαρία Κυριάκου απεβίωσε τον Μάιο του 2016 σε ηλικία 85 ετών σε ιδιωτική κλινική, χτυπημένη από την επάρατο. Μέχρι και τις τελευταίες μέρες της ζωής της, ωστόσο, είχε διαύγεια πνεύματος, ώστε να συντάξει ιδιόχειρη διαθήκη και να κάνει την επιθυμία της πράξη.

Είχε αγάπη για την πόλη και, πάνω απ’ όλους και όλα, για τα παιδιά. Είχε μείνει ορφανή από πατέρα από πολύ μικρή, από ηλικίας 9 χρονών, και γι’ αυτό ήταν πολλαπλά ευαισθητοποιημένη σε θέματα μέριμνας και προστασίας των παιδιών.

Ο πατέρας της Κυριάκος Κυριάκου, της είχε αφήσει μεγάλη κληρονομιά, καθώς ήταν κτηματίας και γεωργός.

Από το ’84 έμενε με τον αδερφό της Γιάννη Κυριάκο, ο οποίος απεβίωσε πριν από δύο περίπου χρόνια, με αποτέλεσμα να μείνει μόνη.

Η ιδιόχειρη διαθήκη που άφησε κοινοποιήθηκε στο Ειρηνοδικείο Αλμυρού τον Σεπτέμβριο του 2016.

Η 85χρονη γυναίκα κληροδότησε στο Δήμο την οικία της κοντά στην κεντρική πλατεία, στην οδό Αργυροπούλου 5, έκτασης 125 τετραγωνικών και το οικόπεδό του, ζητώντας να στεγαστούν εκεί υπηρεσίες του δήμου.

Επίσης άφησε δύο αγροτεμάχια, το ένα 20,5 στρεμμάτων στις Κοκκίνες Κροκίου με τον όρο τα έσοδα από την εκμετάλλευσή του να δίνονται στο Σπίτι Γαλήνης Αγίου Δημητρίου, και το δεύτερο, έκτασης 5,5 στρεμμάτων, στα Τσερκέζικα, μεταξύ Ευξεινούπολης – Αλμυρού, με την προϋπόθεση να ανεγερθεί κτίριο που θα φιλοξενήσει πολιτιστικές δράσεις.

Αλλα θέματα του συμβουλίου

Η ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου περιλαμβάνει ακόμη την αναμόρφωση του προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων στο δήμο Αλμυρού οικονομικού έτους 2016, την ανάθεση των γενικών υπηρεσιών «Συντήρηση και επισκευή οχημάτων και μηχανημάτων του δήμου Αλμυρού», την έγκριση πρόσληψης προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου που θα απασχοληθούν στα προγράμματα Άθλησης για όλους, συγκρότηση Επιτροπών, και μεταξύ άλλων την έγκριση κανονισμών λειτουργίας.

Το συμβούλιο θα κληθεί να διατυπώσει γνώμη για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την αύξηση ισχύος από 0,5 MW σε 938 ΚW της υπό ίδρυση μονάδας ηλεκτροπαραγωγής – με πρώτη ύλη απόβλητα ελαιοτριβείων και άλλα γεωργικά υπολείμματα, φερόμενης ιδιοκτησίας της «NOBILIS PRO ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.» (πρώην «ΒΙΟΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Α.Ε.»), που προτείνεται να εγκατασταθεί στο 2ο χιλιόμετρο Αλμυρού – Σούρπης, στο Δήμο Αλμυρού, της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου