ΑΛΜΥΡΟΣ

Επενδύσεις στην Οθρυ

επενδύσεις-στην-οθρυ-851206

Ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού από τη Διαδημοτική Αναπτυξιακή Εταιρεία Οθρυς

Ενημερωτική εκδήλωση διοργάνωσε στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού η Διαδημοτική Αναπτυξιακή Εταιρία «Όθρυς ΑΕ» σε συνεργασία με την Περιφερειακή Εταιρεία Αγροτικής Ανάπτυξης «ΘΕΣΣΑΛΙΑ» και την ΚΕΚΑΝΕΜ Α.Ε., με ομιλητή τον Παναγιώτη Πάτρα, Διευθυντή της Εταιρείας Αγροτικής Ανάπτυξης «ΘΕΣΣΑΛΙΑ».

Στην διάρκεια της ημερίδας πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των ενισχύσεων που μπορούν να αξιοποιήσουν επενδυτές της περιοχής της Όθρυος ΟΠΑΑΧ.

Η περιοχή της Όθρυος περιλαμβάνει τα Δ.Δ Κωφών, Κοκκωτών, Ανθοτόπου και Φυλάκης του Δήμου Αλμυρού, σύνολο του Δήμου Σούρπης, σύνολο του Δήμου Πτελεού, Κοινότητα Ανάβρας.

Συγκεκριμένα, μέσω του Άξονα 3 (Ποιότητα Ζωής στις Αγροτικές Περιοχές και Διαφοροποίηση της Αγροτικής Οικονομίας) του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013, έγινε παρουσίαση των παρακάτω μέτρων:
-Μέτρο 311 «Διαφοροποίηση προς μη γεωργικές δραστηριότητες»
-Μέτρο 312 «Στήριξη της δημιουργίας και ανάπτυξης πολύ μικρών επιχειρήσεων»
-Μέτρο 313 «Ενθάρρυνση τουριστικών δραστηριοτήτων»
-Μέτρο 321 «Βασικές υπηρεσίες για την οικονομία και τον αγροτικό πληθυσμό»
-Μέτρο 322 «Ανακαίνιση και ανάπτυξη των χωριών»
-Μέτρο 323 «Διατήρηση και αναβάθμιση της αγροτικής κληρονομιάς»

Στην εκδήλωση αναπτύχθηκαν οι δυνατότητες χρηματοδοτήσεων που μπορούν να αξιοποιήσουν επενδυτές και φορείς της περιοχής της Όθρυος (περιοχή ΟΠΑΑΧ), με βάση ειδική πρόκληση ενδιαφέροντος που αναμένεται τον επόμενο μήνα να εκδοθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013.

Παράλληλα με την έναρξη του προγράμματος πρόκειται να εντατικοποιηθούν οι ενημερωτικές εκδηλώσεις, έτσι ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή πληροφόρηση των ενδιαφερομένων με σκοπό την αξιοποίηση του προγράμματος. Μάλιστα οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές θα μπορούν ήδη από την αρχή της εβδομάδας να προμηθεύονται σχετικό ενημερωτικό υλικό από το Κ.Ε.Π του Δήμου Αλμυρού.

Στην ημερίδα, όπου παρουσιάστηκε αναλυτικά το συγκεκριμένο πρόγραμμα, συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Αλμυρού, Σούρπης, Πτελεού, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ανάβρας, καθώς και σημαντικός αριθμός υποψήφιων επενδυτών.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου