ΑΛΜΥΡΟΣ

Ελεύθερος με όρους 62χρονος Αλμυριώτης για υπόθεση αρχαιοκαπηλίας

ελεύθερος-με-όρους-62χρονος-αλμυριώτης-637392

Στην Ανακρίτρια Πατρών απολογήθηκε χθες ο 62χρονος Αλμυριώτης, που συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα δυνάμει εντάλματος για ένταξή του σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση του Νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ο 62χρονος φέρεται να υποστήριξε ότι δεν είχε καμία εμπλοκή με το κύκλωμα που εξαρθρώθηκε αρχές Οκτώβρη και οδήγησε σε τουλάχιστον 26 συλλήψεις και σχηματισμό κατηγοριών εναντίον τουλάχιστον 70 ατόμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εναντίον του υπήρχε μόνο μία κατάθεση ηγετικού, ωστόσο, στελέχους της οργάνωσης που τον αναμείγνυε με αρχαιολογικές ανασκαφές.

Ωστόσο, πέραν από αυτήν την κατάθεση, δε φαίνεται να προέκυψε εις βάρος του κάποιο άλλο στοιχείο, αν και στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών έγινε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και στα χέρια των αρχών υπάρχει πλούσιο υλικό από τις συνομιλίες των μελών της οργάνωσης.

Μετά την απολογία του κρίθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, στην οποία κατηγορείται ότι είχε ενταχθεί, αντιμετωπίζουν βαρύτατες πράξεις. Μεταξύ αυτών, η μία συνέβη τον Απρίλιο του 2015 στη Χαλκιδική, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε συναλλαγή για μνημείο ιδιαίτερα μεγάλης αξίας άνω των 150.000 ευρώ.

Η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών είχε επεκταθεί σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Η οργάνωση είχε απλώσει πλοκάμια σε Αχαϊα, Αττική, Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Αίγιο, Λαμία, Τρίκαλα, Δράμα και Κόρινθο, ενώ ανέπτυσσε δράση και εκτός συνόρων. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην υπόθεση φέρεται να αναμειγνύεται και Αραβας που φημολογείται ότι έχει γκαλερί στη Γενεύη.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου