ΑΛΜΥΡΟΣ

Χοίροι σε αυλές στην Ανάβρα

χοίροι-σε-αυλές-στην-ανάβρα-649641

Ανω – κάτω έχει γίνει η τοπική κοινότητα

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί το τελευταίο διάστημα στην Τοπική Κοινότητα Ανάβρας. Οι κάτοικοι του χωριού είναι εξαγριωμένοι, καθώς χοίροι μπαίνουν μέσα στον οικισμό και προκαλούν ζημιές. Η ελλιπής επιτήρησής τους από κτηνοτρόφους έχει αποτελέσει θέμα τόσο του τοπικού συμβουλίου, όσο και του δήμου Αλμυρού.

Το πρόβλημα, σύμφωνα με πληροφορίες, παρατηρείται στην περιοχή από το καλοκαίρι και μετά και έχουν γίνει επανειλημμένως συστάσεις προς τους κτηνοτρόφους. Οι κάτοικοι του χωριού βρίσκουν γουρούνια ακόμη και μέσα στις αυλές τους. Διαμαρτύρονται, καθώς προκαλούν ζημιές στους κήπους και στην περιουσία τους.

Καθώς δεν έχουν δει βελτίωση, εδώ και τόσους μήνες, είναι αγανακτισμένοι και ζητούν μέτρα. Τα ζώα ξεφεύγουν από την επιτήρηση των κτηνοτρόφων και ανά τακτά διαστήματα μπαίνουν στον οικισμό, ενώ θα έπρεπε να υπάρχει έλεγχος. «Οι κάτοικοι παραπονιούνται. Γειτόνισσα βρήκε χοίρο μέσα στην αυλή της», είπε ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου, Γεώργιος Τσανής.

Οι κτηνοτρόφοι από την πλευρά τους, είτε δεν αναγνωρίζουν το πρόβλημα, είτε περιορίζονται να δίνουν υποσχέσεις. Άλλοι αντιτείνουν ότι δεν είναι δικά τους ζώα, άλλοι μένουν με την υπόσχεση «θα τα μαζέψουμε». Η καθημερινότητα των κατοίκων έχει διαταραχθεί και πλέον υπάρχει διάχυτη αγανάκτηση.

Το Τοπικό Συμβούλιο, που έχει γίνει αποδέκτης διαμαρτυριών, αποπειράθηκε τις προηγούμενες μέρες να μαζέψει τα ζώα. Στον οικισμό υπήρχαν περίπου 20 γουρούνια. Επρεπε να συγκεντρωθούν σε κλειστό χώρο, ώστε ο δήμος να τα απομακρύνει. Ωστόσο, σημειώθηκε επεισόδιο, μικρής έκτασης, με διαμαρτυρόμενο κτηνοτρόφο.

Η δημοτική αρχή Αλμυρού είναι ενημερωμένη για την κατάσταση. Το τοπικό συμβούλιο της ζήτησε να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες. Στους κτηνοτρόφους έχουν γίνει συστάσεις περισσότερες από τρεις – τέσσερις φορές, αλλά δεν έχει υπάρξει καμία βελτίωση της κατάστασης.

Ο δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης, τόνισε ότι από την ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν οι προβλεπόμενες από το νόμο ενέργειες. «Είναι απαράδεκτο να αφήνουν τα ζώα τους να κυκλοφορούν ελεύθερα στον οικισμό. Είναι υπόλογοι και στους κατοίκους και στο κοινοτικό συμβούλιο και στο δήμαρχο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο δήμαρχος διεμήνυσε ότι δεν θα υπάρξει καμία άλλη μεταχείριση από τη νόμιμη. «Τους έχει γίνει προειδοποίηση επανειλημμένες φορές και κρύβονται πίσω από την ανωνυμία. Θα υπάρξουν σοβαρές ποινές», κατέληξε.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου