ΑΛΜΥΡΟΣ

Αφιέρωμα στον ποιητή της θάλασσας Νίκο Καββαδία

αφιέρωμα-στον-ποιητή-της-θάλασσας-νίκ-505618

Εντυπωσιακό ήταν το αφιέρωμα στο Νίκο Καββαδία που παρουσιάστηκε την περασμένη Κυριακή στο προαύλιο του Παλαιού Γυμνασίου Αλμυρού από τους οργανωτές: Ν.Α. Μαγνησίας, Δήμο Αλμυρού, Δίκτυο ΜΚΟ Θεσσαλίας, Εθελοντική Περιβαλλοντική Ομάδα Αλμυρού «Εν Δράσει» και Ορειβατικό Σύλλογο Αλμυρού.

Οι παραβρισκόμενοι θεατές ήταν πραγματικά τυχεροί, γιατί παρακολούθησαν ένα θαυμάσιο αφιέρωμα στο μεγάλο ποιητή, το οποίο ξεχώρισε για το λυρισμό του, τις δυνατές συγκινήσεις και τη θαυμάσια μουσική περιπλάνηση στα μελοποιημένα ποιήματα του Καββαδία.
Η προσπάθεια όλων των διοργανωτών εστιάζεται στη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων υψηλού επιπέδου και αισθητικής, όπως ήταν η εκδήλωση για το Ν. Καββαδία, τις οποίες μπορεί να απολαύσει το απαιτητικό σε ποιότητα κοινό του Αλμυρού, με ελεύθερη είσοδο. Είναι μια μεγάλη προσφορά στο κοινό που αναζητεί την ποιότητα και τις αναλλοίωτες πολιτιστικές αξίες.
Ήταν ένα κάλεσμα για ένα ονειρικό και εξωτικό ταξίδι στον κόσμο της ποίησης και της μουσικής, «πέρα από το Σταυρό του Νότου, ακόμα και πέρα από τη θολή γραμμή των οριζόντων», που με ιδιαίτερη φροντίδα προετοίμασαν όλοι οι συντελεστές της εκδήλωσης με απόλυτο σεβασμό στο έργο του μεγάλου ποιητή.
Στους χαιρετισμούς τους ο Πρόεδρος της Επιχείρησης Πολιτισμού Αλ. Καραμπάσης, ο Πρόεδρος του Δικτύου ΜΚΟ Θεσσαλίας Κ. Σκριάπας και ο Πρόεδρος της «Εν Δράσει» Χρ. Καραζούπης, τόνισαν το πόσο θετικά αποτελέσματα έχουν οι συνεργασίες οι οποίες μπορούν να προσφέρουν πολιτιστικό προϊόν υψηλού επιπέδου και τόνισαν επίσης ότι αυτές οι συνέργειες θα συνεχιστούν με τη στενή συνεργασία όλων των Φορέων του Αλμυρού με μοναδικό στόχο την προσφορά εκδηλώσεων που να χαρακτηρίζονται από την υψηλή ποιότητα και αισθητική τους.
Μέσα από την εναλλαγή πεζού λόγου, ποίησης και μουσικής παρουσιάστηκαν οι γνωστές μελοποιήσεις των ποιημάτων του Ν.Καββαδία («Σταυρός του Νότου» κ.λ.π.) με μοναδικό τρόπο από τους εξαιρετικούς καλλιτέχνες Αγροκώστα Βασ. – Καθηγητή Μουσικής (τραγούδι) και Αμυγδαλίτση Κασσιανή – Μουσικό (τραγούδι-πιάνο), με την έκτακτη συμμετοχή του Καθηγητή κιθάρας του Ωδείου Αλμυρού Ν. Παναγιωτίδη.
Η απαγγελία ποιημάτων του Ν. Καββαδία έγινε από τον Σκηνοθέτη-Ηθοποιό και Καλλιτεχνικό Υπεύθυνο στο Δημοτικό Θεατρικό Εργαστήρι Αλμυρού Δ. Νάνο.
Και όλα αυτά παρουσιάστηκαν με τρόπο καθηλωτικό δημιουργώντας έντονα συναισθήματα, αυτά ακριβώς που ο λατρεμένος ποιητής δημιουργεί μέσα από τους στίχους του, που κάποτε είχαν θεωρηθεί αιρετικοί.
Όλα τα παραπάνω, δημιούργησαν μια θαυμάσια βραδιά για τους πολλούς και φανατικούς φίλους του ποιητή, γεμάτη χρώματα, ποίηση και μουσική που μας ταξίδεψε σε μέρη εξωτικά, όπου είχε ταξιδέψει και ο ίδιος ο ποιητής «των μακρυσμένων θαλασσών και των γαλάζιων πόντων».
Σε τόπους, όπου κυριαρχούν τα συναισθήματα, τα χρώματα, τα ανθρώπινα δρώμενα σε φορτηγά πλοία και λιμάνια, όπου συναντιούνται η ανθρωπιά, η πίκρα, η αγάπη, η γενναιότητα, η αμαρτία, η εξιλέωση.
Η Εφημερίδα τής Εν Δράσει
Κυκλοφόρησε το πρώτο τεύχος της εφημερίδας με τίτλο « Έντυπη Δράσει», η οποία είναι έκδοση της Εν Δράσει. Πρόκειται για μία εναλλακτική πρόταση ενημέρωσης, με υπευθυνότητα και αγάπη για την αλήθεια και βρίσκεται στη διάθεση των Πολιτών της Νοτιοδυτικής Μαγνησίας και όχι μόνο.
Είναι μια περιοδική έκδοση, η οποία στοχεύει στην αμφίδρομη επικοινωνία των Πολιτών και της Εν Δράσει. Όλοι οι Πολίτες έχουν το ελεύθερο, με το βάρος της υπογραφής τους, να ασχοληθούν με ότι εκείνοι εκτιμούν ότι είναι κυρίαρχο και αξίζει να δώσουν φροντίδα και προσοχή.
Ανοίγει νέους ορίζοντες, δοκιμάζει τις αντοχές πρώτα των στελεχών της και μετά εκείνων που αρνούνται να πουν τα πράγματα με το όνομά τους και κλείνονται στον μικρόκοσμο της μοναξιά τους.
Η εφημερίδα διανέμεται δωρεάν και θα βρίσκεται σε STAND τα οποία κατασκεύασε ο Σύλλογος Επαγγελματοβιοτεχνών Αλμυρού, στα οποία υπάρχει σύνθημα για την ενίσχυση της Τοπικής Αγοράς, και τοποθετήθηκαν: Στον Αλμυρό, στην αρχή του Πεζοδρόμου της Θεμιστοκλέους και στην αρχή της οδού Ερμού, στο Πεζοδρόμο της Ευξ/πολης, στη Πλατεία Πτελεού και στο πεζοδρόμιο του Δημοτικού Σχολείου στη Σούρπη. Για την προσφορά αυτών των STAND, η Εν Δράσει ευχαριστεί τον Σύλλογο Επαγγελματοβιοτεχνών Αλμυρού και τον Πρόεδρο κ. Μακανίκα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου