ΑΛΜΥΡΟΣ

Ανταλλαγή οικοπέδων για δημιουργία του 5ου Νηπιαγωγείου

ανταλλαγή-οικοπέδων-για-δημιουργία-τ-663253

Σε ανταλλαγή δημοτικού οικοπέδου με ακίνητο που ανήκει στο Ίδρυμα «Μορφωτική Σχολή Νεανίδων Στεργίου Γ. Γεωργίου» για τη δημιουργία 5ου Νηπιαγωγείου πρόκειται να προχωρήσει η δημοτική αρχή Αλμυρού.

Το θέμα θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αύριο, Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, στις 6 το απόγευμα.

Το 5ο Νηπιαγωγείο Αλμυρού, στεγάζεται σε μισθωμένο κτίριο, το οποίο δεν καλύπτει όλες τις απαιτήσεις των γενικών και ειδικών κανονισμών, ενώ ο αύλειος χώρος είναι σχεδόν ανύπαρκτος, δεν προσφέρεται για την εκτόνωση και την αποφόρτιση των νηπίων και επιπλέον δεν εξασφαλίζει τις απαιτήσεις για την αποφυγή ατυχημάτων.

Εγγραφο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης πιστοποιεί τα προβλήματα.

Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων προτείνεται η ανταλλαγή του οικοπέδου. Συγκεκριμένα, το Σώμα θα κληθεί να εγκρίνει τη διερεύνηση της ανταλλαγής του δημοτικού οικοπέδου Ο.Τ. 364, εμβαδού 1946,21 τ.μ., με πρόσωπο σε ανώνυμες οδούς, με το ακίνητο ιδιοκτησίας του Ιδρύματος «Μορφωτική Σχολή Νεανίδων Στεργίου Γ. Στεργίου», που βρίσκεται στο Ο.Τ. που περικλείεται από τις οδούς Βασιλέως Κωνσταντίνου, Κορυτσάς, Ευξεινουπόλεως και Κοραή, παραπλεύρως του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού, εμβαδού 930,70 τ.μ., για τους λόγους που αναφέρονται ανωτέρω.

Στην κατεύθυνση αυτή να ορίσει δημοτικό σύμβουλο και τον αναπληρωτή του για την επιτροπή εκτίμησης, ο οποίος θα ορισθεί και πρόεδρος της επιτροπής.

Η ανταλλαγή σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία μπορεί να γίνει χωρίς δημοπρασία με τη διαδικασία του άρθρου 186 του ΔΚΚ με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση.

Την αγοραία αξία των ακινήτων θα καθορίσει η επιτροπή εκτίμησης του άρθρου 186 παρ.5 του Ν.3463/06, η οποία συγκροτείται με απόφαση του δημάρχου ή προέδρου της Κοινότητας και αποτελείται από δύο δημοτικούς ή κοινοτικούς συμβούλους, που υποδεικνύονται από το δημοτικό ή κοινοτικό συμβούλιο και από έναν μηχανικό, που ορίζεται από το δήμαρχο ή τον πρόεδρο της Κοινότητας και προέρχεται από την τεχνική υπηρεσία του Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εφόσον υπάρχει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου