ΑΛΜΥΡΟΣ

Σε εκποίηση εγκαταλειμμένα οχήματα

σε-εκποίηση-εγκαταλειμμένα-οχήματα-672306

Ειδικά αυτοκόλλητα επικολλάει η Διεύθυνση Προγραμματισμού

Δημοπρασία για την εκποίηση εγκαταλειμμένων οχημάτων του δήμου θα πραγματοποιήσει τις επόμενες εβδομάδες ο δήμος Αλμυρού. Η Οικονομική Επιτροπή του δήμου αποφάσισε για τους όρους της απομάκρυνσης των οχημάτων. Η Διεύθυνση Προγραμματισμού έχει ήδη εντοπίσει και επικολλήσει ειδικά σήματα σε 21 οχήματα τόσο στον Αλμυρό, όσο και στην περιφέρεια, ενώ η διαδικασία επεκτείνεται για ολόκληρο τον καλλικρατικό δήμο.

Το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού έχει ήδη αποφανθεί υπέρ της διενέργειας της δημοπρασίας. Η διαδικασία συλλογής των εγκαταλειμμένων οχημάτων ακολουθεί το άρθρο 9 του Π. Δ. 116/2004. Η Διεύθυνση Προγραμματισμού εντοπίζει τα οχήματα και επικολλά σε εμφανές σημείο τους ειδικό αυτοκόλλητο που τα χαρακτηρίζει εγκαταλειμμένα.

Σύμφωνα με τους όρους που αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή, μέσα σε 15 ημέρες από την επικόλληση του ειδικού αυτοκόλλητου η Διεύθυνση Προγραμματισμού ενημερώνει τις Υπηρεσίες Ασφάλειας για διενέργεια έρευνας προς εξακρίβωση περίπτωσης κλοπής, υπεξαίρεσης ή εμπλοκής σε εγκληματική πράξη.

Σε 45 ημέρες από την επικόλληση αυτού του ειδικού αυτοκόλλητου, εάν το όχημα δεν αποσυρθεί από τον ιδιοκτήτη του, περιέρχεται στην κατοχή του Δήμου.

Σε περίπτωση που τα εγκαταλειμμένα οχήματα φέρουν πινακίδες κυκλοφορίας, ο δήμος αναζητά επιπλέον, εντός 15 ημερών από την επικόλληση του ειδικού σήματος (αυτοκόλλητου) μέσω του Αρχείου του Υπουργείου Μεταφορών, τα στοιχεία ταυτότητας των ιδιοκτητών τους και τους ενημερώνει.

Ο δήμος υποχρεούται να παραδώσει το όχημα σε εγκεκριμένο σύστημα συλλογής ΟΤΚΖ, της περιοχής του. Το σύστημα υποχρεούται να δέχεται αυτά τα ΟΤ

ΚΖ δωρεάν. Τα οχήματα παραμένουν στο σημείο συλλογής για 10 ημέρες από την ημέρα περισυλλογής του. Εάν μέσα στο διάστημα αυτό το όχημα αναζητηθεί από τον ιδιοκτήτη του, τότε παραδίδεται σε αυτόν, αφού προηγουμένως καταβάλλει τη δαπάνη απομάκρυνσης και αποθήκευσης.

Εάν το όχημα δεν αναζητηθεί, τότε προωθείται προς περαιτέρω επεξεργασία, αξιοποίηση, τεμαχισμό και διάθεση, όπως προβλέπεται για τα ΟΤΚΖ. Εφόσον πρόκειται για όχημα με άδεια και πινακίδες κυκλοφορίας, αυτές κατατίθενται στην αρμόδια υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Εφόσον εντοπιστεί ο ιδιοκτήτης εγκαταλειμμένου οχήματος εντός των ανωτέρω προθεσμιών και συγκατατίθεται για την παράδοση του οχήματος για περαιτέρω επεξεργασία, τότε εκδίδεται από το σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης Πιστοποιητικό Καταστροφής, το οποίο είναι απαραίτητο για την οριστική διαγραφή του οχήματος. Εάν επιθυμεί να κρατήσει το όχημα χωρίς να το κινεί για συναισθηματικούς ή άλλους λόγους, τότε υποχρεούται να το αποθηκεύσει σε ιδιωτικό χώρο ιδιοκτησίας του ή ιδιοκτησίας τρίτου μετά από έγγραφη συγκατάθεση του τελευταίου.

Εφόσον ο ιδιοκτήτης εγκαταλειμμένου οχήματος δεν εντοπιστεί εντός των ανωτέρω προθεσμιών, τότε το Πιστοποιητικό Καταστροφής παραδίδεται στον αρμόδιο Δήμο ή Κοινότητα. Εάν το όχημα δεν φέρει πινακίδες κυκλοφορίας, τότε αναγράφεται στο Πιστοποιητικό Καταστροφής ο αριθμός πλαισίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου