ΑΛΜΥΡΟΣ

Επιστημονική ημερίδα για την πρόληψη στον καρκίνο

επιστημονική-ημερίδα-για-την-πρόληψη-673975

Ο Αλμυρός Μαγνησίας είναι ο νέος σταθμός της Πανελλαδικής εκστρατείας της ΑΚΟΣ, που στόχο έχει την ανάδειξη της σημασίας της πρόληψης στον καρκίνο, με τη διοργάνωση επιστημονικής ημερίδας με θέμα: «Η πρόληψη είναι τρόπος ζωής», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Οκτωβρίου, στις 10:30 π.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού.

Παραλήπτες του μηνύματος της ΑΚΟΣ και προηγούμενοι σταθμοί της ενημερωτικής εκστρατείας της ήταν η Ρόδος, η Χίος, η Σύρος, η Ναύπακτος, η Λήμνος, η Ανάβρα Μαγνησίας, η Κρήτη, η Καλαμάτα κ.α.

Η επιστημονική ημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Εκστρατείας Ενημέρωσης της ΑΚΟΣ με τίτλο: «Σπουδή στο ανθρώπινο σώμα – Πρόληψης έργα» με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα πρόληψης του καρκίνου.

H μη κερδοσκοπική εταιρία «Καρκίνος: Θεραπεία Σώματος και ψυχής» με τον διακριτικό τίτλο ΑΚΟΣ στον πυρήνα της αποτελείται από επιστήμονες του χώρου της υγείας, που προσφέρουν αφιλοκερδώς στον αγώνα πρόληψης του καρκίνου και παρέχουν βοήθεια στους αποθεραπευμένους από τη νόσο.

Το πρόγραμμα

Η ημερίδα θα ξεκινήσει στις 10:30 με προσέλευση του κοινού έως και τις 11:00. Θα ακολουθήσουν έως τις 11:30 χαιρετισμοί και ομιλίες έως τις 12:30.

Αναλυτικά ομιλίες θα αναπτύξουν η Δρ. Δέσποινα Κατσώχη, Ακτινοθεραπευτής – Ογκολόγος, Πρόεδρος της ΑΚΟΣ , με θέμα:

«Πρόληψη: μια ενσυνείδητη δράση», Βασίλης Αντωνίου Γενικός Χειρουργός με θέμα: «Η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού», Αγγελική Γιοβάννη – Μπέη, Γενική Χειρουργός με θέμα: «Νοσογόνος παχυσαρκία και πρόληψη του καρκίνου», η Αλεξία Κατσαρού, Διαιτολόγος/Διατροφολόγος με θέμα: «Καλές και κακές διατροφικές συνήθειες» και ο Σπύρος Γκούβαλης, Ιατρός, Χειρουργός – Ουρολόγος με θέμα: «Προστάτης αδένας: πρόληψη και θεραπεία».

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου