ΑΛΜΥΡΟΣ

Επτά μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο ΚΔΑΠ Αλμυρού

επτά-μήνες-απλήρωτοι-οι-εργαζόμενοι-σ-505618

Συνεχίζεται το γαϊτανάκι των απλήρωτων εργαζομένων σε δημοτικές επιχειρήσεις. Αυτή τη φορά από την έλλειψη χρημάτων που αντιμετωπίζουν οι δήμοι για την εξόφληση των δεδουλευμένων τους δεν ξέφυγαν ούτε και οι πέντε εργαζόμενοι στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού (ΚΔΑΠ) Αλμυρού.

Εδώ και επτά μήνες έχουν να δούνε οι εργαζόμενοι στο ΚΔΑΠ Αλμυρού το χρώμα του χρήματος. Οι υπάλληλοι στο Κ.Δ.Α.Π. παραμένουν απλήρωτοι από το Νοέμβριο του 2009. Μάλιστα εδώ και μία εβδομάδα περίπου μία εκ των εργαζομένων προχώρησε σε επίσχεση εργασίας, περιμένοντας να πάρει στα χέρια της επιτέλους χρήματα επτά μηνών.

Για το ζήτημα σχετική ερώτηση μάλιστα κατέθεσε στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δήμου Χρήστος Βούλγαρης.

«Θέλω να μας ενημερώσει ο δήμαρχος, εμένα και όλο το Σώμα, για ποιο λόγο εδώ και επτά μήνες, ενώ πέντε υπάλληλοι εργάζονται, δεν πληρώνονται», σημειώνει ο κ. Βούλγαρης και προσθέτει πως «ο δήμαρχος μάλιστα πρέπει να μας εξηγήσει εκτός από την αιτία της μεγάλης αυτής καθυστέρησης και το τι ακριβώς έχει πράξει μέχρι και σήμερα, προκειμένου να καταστεί επιτέλους δυνατή η πληρωμή των εργαζομένων, αλλά πάνω από όλα να μας δώσει μια επίσημη και υπεύθυνη απάντηση για το πότε επιτέλους οι εργαζόμενοι θα πάρουν τα λεφτά τους».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «δεν είναι δυνατόν να δαπανούνται χιλιάδες ολόκληρες ευρώ σε αναλώσιμα, όταν οι εργαζόμενοι δεν έχουν πληρωθεί επτά μήνες τώρα. Είναι αδιανόητη αυτή η τακτική. Ο καθένας εργάζεται για να καλύψει τις βιοτικές ανάγκες αυτού και της οικογενείας του και η στέρηση του μισθού του οδηγεί αυτόν στην εξαθλίωση. Μπείτε για λίγο στη θέση του επί επτά μήνες απλήρωτου πατέρα».

Η γιορτή λήξης στο ΚΔΑΠ

Την ίδια στιγμή και ενώ οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι αφιερωμένη στα 10 χρόνια λειτουργίας του Κέντρου πραγματοποιήθηκε η γιορτή λήξης του.

Ιανουάριος 2000: Το ΚΔΑΠ ξεκίνησε δειλά – δειλά τη λειτουργία του έχοντας όρεξη και μεράκι να προσφέρει στιγμές δημιουργικότητας στα παιδιά της πόλης μας… Ιούνιος 2010: από την αρχή της λειτουργίας του μέχρι και σήμερα στις ομάδες του Κ.Δ.Α.Π. συμμετείχαν 1.200 περίπου παιδιά και έφηβοι, αποκομίζοντας ότι θετικό θα μπορούσαν να πάρουν, όπως την κοινωνικότητα, τη φαντασία και τη δημιουργία…

Τέτοιες στιγμές φαντασίας και δημιουργίας πρόσφεραν τα παιδιά του Κ.Δ.Α.Π. σε όσους παρακολούθησαν τη Γιορτή Λήξης, η οποία φέτος ήταν αφιερωμένη στα 10 χρόνια λειτουργίας του Κέντρου, τη Δευτέρα 7 Ιουνίου και ώρα 7.30 μ.μ., στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Αλμυρού. Με τη ζωντάνια και τον αυθορμητισμό που τα διακρίνει, παρουσίασαν ένα δίωρο πρόγραμμα, το οποίο περιελάμβανε μουσικοκινητικά και θεατρικά δρώμενα από την ομάδα θεατρικού παιχνιδιού, παραδοσιακούς χορούς από την αντίστοιχη ομάδα, ενώ η ομάδα πληροφορικής ετοίμασε και παρουσίασε ένα dvd με την ιστορία και τις δραστηριότητες του Κέντρου, από το 2000 μέχρι και σήμερα. Παράλληλα, στην είσοδο του Πολιτιστικού Κέντρου λειτούργησε έκθεση με έργα των παιδιών που συμμετείχαν στις ομάδες εικαστικών, κουκλοθεάτρου, παραμυθιού και πληροφορικής.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αλμυρού Πρωτ. Γεώργιος Μπέκας, ο Δήμαρχος Αλμυρού Ευάγγελος Χατζηκυριάκος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Φορέα Υγείας Αλέξανδρος Καραμπάσης, οι οποίοι και απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό, ο Αντιδήμαρχος Ανάργυρος Ντιβανίδης, ο Πρόεδρος του ΚΑΠΗ Θεόδωρος Τελκής, ο Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Δημήτριος Κωστόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ιωάννης Καρατσώκης, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Νικόλαος Κοντονάτσιος, όλοι οι γονείς των παιδιών, παλιοί εργαζόμενοι, καθώς και φίλοι του Κέντρου, οι οποίοι στο τέλος καταχειροκρότησαν την προσπάθεια των παιδιών, ενθαρρύνοντάς τα να συνεχίσουν να συμμετέχουν στις δραστηριότητες του Κ.Δ.Α.Π.

Τέλος, σ’ όλους τους παρευρισκομένους μοιράστηκαν δωράκια (μπρελόκ) που φιλοτέχνησαν οι εργαζόμενοι του Κέντρου, ενώ στα παιδιά προσφέρθηκαν μπλουζάκια με το λογότυπο του Κ.Δ.Α.Π., καθώς και αναμνηστικά διπλώματα.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου