ΑΛΜΥΡΟΣ

Φυλάκιση 3 ετών για τη ληστεία σε βάρος περιπτερούχου

φυλάκιση-3-ετών-για-τη-ληστεία-σε-βάρος-680830

Ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή επέβαλε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας στον 23χρονο ημεδαπό, που συνελήφθη για τη ληστεία που συνέβη τον Μάρτιο του 2016 σε βάρος περιπτερούχου στον Αλμυρό.

Αθώο λόγω αμφιβολιών έκρινε το δεύτερο κατηγορούμενο, περίπου 25 ετών, επίσης Έλληνα, ο οποίος δεν είχε αναγνωριστεί από τον παθόντα και όλο το προηγούμενο διάστημα κυκλοφορούσε ελεύθερος.

Το Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 23χρονο για τη ληστεία και στην καταδικαστική απόφασή του μέτρησε τον έντιμο πρότερο βίο του και του αναγνώρισε ελαφρυντικά.

Εξάλλου, απολογούμενος ο 23χρονος αναγνώρισε την πράξη του και ζήτησε συγνώμη από το Δικαστήριο. Είπε ότι ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών και δεν είχε γνώση της συμπεριφοράς του.

Ο 25χρονος από την πλευρά του, αρνήθηκε οποιαδήποτε συμμετοχή του στη ληστεία. Το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας έκανε δεκτό τον ισχυρισμό του, αν και στο Δικαστήριο ο παθόντας υποστήριξε ότι θυμήθηκε τελικά το δράστη και ότι συμμετείχε κι εκείνος στη ληστεία.

Στο Δικαστήριο εξετάστηκαν συνολικά τέσσερις μάρτυρες, δύο υπεράσπισης και δύο κατηγορίας.

Ο περιπτερούχους έπεσε θύμα ληστείας πρωινές ώρες, ενώ επρόκειτο να ανοίξει την επιχείρησή του. Δυο άτομα, σύμφωνα με την Αστυνομία, που καραδοκούσαν, του επιτέθηκαν. Ο ένας του έριξε γροθιά και ο δεύτερος όρμησε και πήρε τις εισπράξεις του ταμείου, που ανέρχονταν στα 15 ευρώ.

Η ληστεία είχε εξιχνιαστεί τις επόμενες μέρες. Ο 23χρονος είχε αναγνωριστεί από τον παθόντα, ενώ ο δεύτερος κατηγορούμενος όχι. Ο 23χρονος όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν προφυλακισμένος μετά την απολογία του στην Ανακρίτρια. Μετά το πέρας της δίκης αναμένεται να αποφυλακιστεί.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου