ΑΛΜΥΡΟΣ

Ενδιαφέρον από Ρωσία και Ευρώπη για τα προϊόντα της Φτελιάς

ενδιαφέρον-από-ρωσία-και-ευρώπη-για-τα-684779

Γνωστές σε όλο τον κόσμο γίνονται οι παραδοσιακές τοπικές γεύσεις, χάρη στην επιτυχημένη προσπάθεια των μελών του Γυναικείου αγροτικού συνεταιρισμού Πτελεού «Φτελιά», που έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον επιχειρηματιών από τη Ρωσία και την Ευρώπη.

Το πρώτο ουσιαστικό βήμα προσέγγισης της διεθνούς αγοράς ήταν η αποστολή μαρμελάδων από ντόπια φρούτα, οι οποίες ταξίδεψαν στη Γερμανία, αποσπώντας πολύ θετικά σχόλια. Στο μεταξύ, δεκάδες ξένοι επισκέπτες της περιοχής μας, από Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία και άλλες χώρες, δεν παραλείπουν να επισκεφτούν το Γυναικείο συνεταιρισμό του Πτελεού, προκειμένου να προμηθευτούν ντόπιες λιχουδιές, μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού, βότανα και αρωματικά αλλά και κουλουράκια, τραχανά και χυλοπίτες, όλα παρασκευασμένα σύμφωνα με την παραδοσιακή συνταγή του παρελθόντος.

Στο μεταξύ χθες, ομάδα Ισραηλινών επισκέφτηκαν τη «Φτελιά» και προμηθεύτηκαν αρωματικό λάδι, τσάι αλλά και κουλουράκια. «Πολλοί ξένοι έρχονται και αγοράζουν διάφορα προϊόντα, ενώ όπως πληροφορούμαστε, αγοράζουν και πίτες, τις οποίες στέλνουν στην Αγγλία» όπως αναφέρει η Αλεξάνδρα Αθανασίου, πρόεδρος του γυναικείου συνεταιρισμού, για να προσθέσει ότι τα γλυκά και οι μαρμελάδες της «Φτελιάς» έχουν ταξιδέψει μέχρι τη μακρινή Αυστραλία.

Σε πείσμα της κρίσης, οι είκοσι τρεις γυναίκες που συνεχίζουν με το ίδιο πάντα μεράκι την προσπάθειά τους, δεκαέξι χρόνια μετά, δηλώνουν ικανοποιημένες από την ανταπόκριση του καταναλωτικού κοινού. Τα προϊόντα της «Φτελιάς» πωλούνται στην εγχώρια αγορά, την Αθήνα αλλά και τη Θεσσαλονίκη, αλλά πάντα υπάρχει ο φιλόδοξος στόχος των εξαγωγών σε σταθερή βάση.

«Στόχος μας είναι να προσαρμόσουμε ορισμένα προϊόντα που θα μπορούσαν να εξαχθούν, σύμφωνα με τις προτιμήσεις των ξένων καταναλωτών και προσβλέπουμε στη συνεργασία με κάποιο Πανεπιστήμιο στο μέλλον», όπως αναφέρει η πρόεδρος του συνεταιρισμού.

Κοινό αίτημα, στο μεταξύ, είναι η φορολόγηση των μελών του Συνεταιρισμού να γίνεται σύμφωνα με το αγροτικό εισόδημα και ταυτόχρονα να δοθούν κίνητρα από την πολιτεία, προκειμένου να συνεχιστεί και να μακροημερεύσει η κοινή προσπάθεια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου