ΑΛΜΥΡΟΣ

Η Ευρώπη «μαγεύτηκε»

η-ευρώπη-μαγεύτηκε-692364

Τις αποστολές των τριών Ευρωπαϊκών χωρών που συμμετέχουν μαζί με την Ελλάδα σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus Yes Happiness, υποδέχθηκε το Γυμνάσιο Ευξεινούπολης. Οι αποστολές αποτελούνταν από μαθητές και καθηγητές που προέρχονται από την Tarragona της Ισπανίας, το Frankenberg της Γερμανίας και το Kusadasi της Τουρκίας. Οι μαθητές φιλοξενήθηκαν στα σπίτια των Ελλήνων μαθητών.

Οι καθηγητές – μέλη της παιδαγωγικής ομάδας του προγράμματος, Μ. Καραγιαννοπούλου, Μ. Σταυραντώνη, Δ. Λάιος, Ε. Πετρά, Α. Σιαμέτη, Μ. Δρόσου και Ε. Τσιαμανή αφιέρωσαν πολλές ώρες από τον ελεύθερο χρόνο τους για την υλοποίηση του προγράμματος.

Πολύτιμοι αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια στάθηκαν οι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, οι γονείς αυτών, οι οποίοι πρόσφεραν ανεκτίμητες υπηρεσίες, αλλά και άλλοι εθελοντές μαθητές και όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Διεύθυνσης του Σχολείου, η φιλοξενία ξεκίνησε την Κυριακή 25/9/16 το βράδυ και ολοκληρώθηκε το Σάββατο 1/10/16. Αφού έγινε η ξενάγηση στο σχολείο ξεκίνησαν οι εργασίες για τους καθηγητές και τους μαθητές.

Οι καθηγητές ασχολήθηκαν με την πρόοδο των εργασιών, συζήτησαν τυχόν δυσκολίες στην υλοποίησή τους και όρισαν τις προθεσμίες για τα επόμενα στάδια ή την ολοκλήρωση αυτών. Οι μαθητές έκαναν ασκήσεις γνωριμίας και πολλά παιχνίδια.

Επισκέψεις στην Κτηνοτροφική Μαγνησίας, στο Γιαννοπούλειο Αρχαιολογικό Μουσείο, στο Οινοποιείο Νέας Αγχιάλου και στο Αθανασάκειο Μουσείο Βόλου εντυπωσίασαν τους μαθητές τις επόμενες ημέρες.

Οι εργασίες συνεχίστηκαν στο σχολείο την Πέμπτη 28/9/16 και στη συνέχεια οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί επισκέφτηκαν το Δάσος Κουρί όπου έπαιξαν «Το κυνήγι του θησαυρού».

Το πρόγραμμα της ημέρας ολοκληρώθηκε με βραδιά φιλοξενίας για τους Ευρωπαίους. Οι αντιπροσωπείες ενημερώθηκαν για την ελληνική φιλοξενία και φιλία και οφέλη που αποκομίζουν οι μαθητές από τα προγράμματα από τον δήμαρχο Αλμυρού Δ. Εσερίδη.

Η χορωδία του σχολείου έψαλλε τον ύμνο της χαράς, ενώ οι Ευρωπαίοι εταίροι παρουσίασαν τα μπάνερ και τα πρόσφεραν στο Γυμνάσιο Ευξεινούπολης.

Ο κύκλος των χορών συνεχώς μεγάλωνε και όλοι μαζί, Ελληνες, Ισπανοί, Γερμανοί και Τούρκοι έγιναν μια μεγάλη ομάδα και χόρευαν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς και συρτάκι με πολλή χαρά.

Την Παρασκευή 30/9/16 όλες οι ομάδες επισκέφθηκαν τα Μετέωρα, ενώ το Σάββατο 1/10/16 ήρθε η ώρα του αποχαιρετισμού και της αναχώρησης, που βρήκε μαθητές, γονείς και καθηγητές μια αγκαλιά, με δάκρυα στα μάτια μη μπορώντας να απομακρυνθεί ό ένας από τον άλλο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου