ΑΛΜΥΡΟΣ

Προβληματισμός για τις οφειλές στη ΔΕΥΑΑΛ

προβληματισμός-για-τις-οφειλές-στη-δε-698410

Διάχυτος προβληματισμός υπάρχει στη Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης και Αποχέτευσης δήμου Αλμυρού για τις οφειλές των καταναλωτών. Τα φέσια της επιχείρησης έχουν ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο ευρώ. Η οικονομική της θέσης είναι ήδη γνωστό από πέρυσι ότι είναι εξαιρετικά δύσκολη αλλά ανταπόκριση στις εκκλήσεις της δεν υπήρξε.

Δύο τουλάχιστον ρυθμίσεις έτρεξαν τα τελευταία χρόνια, όμως η Δημοτική Επιχείρηση, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είδε τα έσοδά της να αυξάνονται. Οι υποχρεώσεις της έμειναν πίσω. Πλέον απειλείται η επιβίωσή της γιατί δεν ανταποκρίνεται στις τρέχουσες υποχρεώσεις. Η ΔΕΗ προειδοποιεί με κόψιμο της παροχής της ηλεκτροδότησης.

Σύμφωνα με τη Διοίκηση, δεκάδες καταναλωτές έσπευσαν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους και να κάνουν χρήση των ευνοϊκών όρων που δόθηκαν για τους τόκους. Προς στιγμή υπήρχε η αισιοδοξία ότι θα μπει μία τάξη. Καταναλωτές έσπευσαν στα ταμεία. Δυστυχώς το ενδιαφέρον τους φαίνεται ότι εξαντλήθηκε μετά την καταβολή της πρώτης δόσης. Οι ρυθμίσεις έμειναν τελικά στα χαρτιά. Οι λογαριασμοί συνέχισαν να αυξάνονται.

Οι οφειλέτες στα αρχεία της επιχείρησης μετρούν εκατοντάδες. Η οικονομική κατάσταση, όπως επισημάνθηκε, είναι δεδομένο ότι έχει δημιουργήσει αντικειμενικά προβλήματα στον όγδοο χρόνο της οικονομικής κρίσης. Τα νοικοκυριά έχουν αδυναμία να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους. Η παντελής αδιαφορία όμως δεν δικαιολογείται.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑΛ Ηλίας Δαλακούρας υπενθύμισε ότι τα προηγούμενα χρόνια επιδείχτηκε η μέγιστη δυνατή ανοχή. Υπήρξε κατανόηση των προβλημάτων με τα capital controls πέρυσι το καλοκαίρι. Δόθηκαν δυνατότητες με κίνητρα για πληρωμή των λογαριασμών είτε εφάπαξ είτε με δόσεις.

Δυστυχώς, όμως, όλες οι προσπάθειες φαίνεται ότι δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα. Οι οφειλές στη ΔΕΥΑΑΛ ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο ευρώ από 680.000 ευρώ που ήταν τον Απρίλιο του 2015. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

«Η οικονομική θέση της Επιχείρησης έχει επιδεινωθεί σημαντικά. Πρέπει να βρεθεί μία λύση. Οι υποχρεώσεις δεν βγαίνουν» ανέφερε ο ίδιος.

Τα δύο πρώτα χρόνια της λειτουργίας της Δημοτικής Επιχείρησης με τη σημερινή της διοίκηση έγινε ένας μεγάλος αγώνας δρόμου για να υπάρχει σαφής εικόνα με τις μετρήσεις του ύδατος και τις παροχές. Παρά το ελλιπές προσωπικό και τα προβλήματα που επεφύλαξε ο Καλλικρατής, η ΔΕΥΑΑΛ ολοκλήρωσε το έργο.

Φαίνεται όμως ότι το έργο της Δημοτικής Επιχείρησης χρειάζεται να υποστηρίζεται και από τους καταναλωτές. Και δυστυχώς παρά τις ειδοποιήσεις, τις ενημερώσεις, τις συζητήσεις για την τιμολογιακή πολιτική, τη νέα τιμολογιακή πολιτική μετά τις αντιδράσεις Κοινοτήτων, σειρά δεν μπήκε.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου