ΑΛΜΥΡΟΣ

Μόνο μία πρόσληψη βρεφονηπιοκόμου στον Παιδικό Σταθμό Αλμυρού

μόνο-μία-πρόσληψη-βρεφονηπιοκόμου-στ-780118

Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού στον Παιδικό Σταθμό Αλμυρού

Με σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό ξεκινά η νέα εκπαιδευτική χρονιά 2016 – 2017 για τον Παιδικό Σταθμό Αλμυρού. Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε στη συνεδρίασή του, την περασμένη Τετάρτη, την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου μίας βρεφονηπιοκόμου, όμως, οι ανάγκες είναι πολύ μεγαλύτερες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δυναμικότητα φιλοξενίας του Παιδικού Σταθμού Αλμυρού είναι μέχρι 80 παιδιά. Ομως μέχρι στιγμής απασχολούνται δύο βρεφονηπιοκόμοι, δύο οικιακοί βοηθοί και μία μαγείρισσα.

Το έλλειμμα παρουσιάζεται στις ειδικότητες των βρεφονηπιοκόμων και είναι μεγάλο. Ο Παιδικός Σταθμός Αλμυρού εκτιμάται ότι θα λειτουργούσε απρόσκοπτα, με τουλάχιστον έξι ακόμη επαγγελματίες της ειδικότητας.

Ο Παιδικός Σταθμός έχει τέσσερις αίθουσες και η κάθε μία έχει χωρητικότητα μέχρι 20 παιδιά. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος είναι υπό επεξεργασία διάφορες σκέψεις. Μεταξύ των υπό επεξεργασία σχεδίων είναι η μεταφορά προσωπικού από τον Παιδικό Σταθμό Πτελεού.

Τη νέα εκπαιδευτική χρονιά εκτιμάται ότι θα φοιτήσουν στον Παιδικό Σταθμό πάνω από 50 παιδιά. Ο Παιδικός Σταθμός καλύπτει τις ανάγκες και του Αλμυρού και της Ευξεινούπολης και πέρυσι είχε φιλοξενήσει 53 παιδιά.

Στο μεταξύ, οι εγγραφές συνεχίζονται μέχρι και αύριο Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου.

Μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί 40 αιτήσεις μαζί με τις ωφελούμενες οικογένειες του ΕΣΠΑ. Θα ακολουθήσουν οι αιτήσεις εγγραφών για παιδιά από μη ωφελούμενες της Εναρμόνισης Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής οικογένειες.

Ο Παιδικός Σταθμός Αλμυρού παρέχει σίτιση πρωί, μεσημέρι και προσχολική αγωγή σύμφωνα με τις σύγχρονες απαιτήσεις, με στόχο την ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού και την κοινωνική ένταξη με δημιουργική απασχόληση. Εχει ήδη ξεκινήσει να λειτουργεί το ένα τμήμα του και σταδιακά για λόγους προσαρμογής θα είναι σε πλήρη λειτουργία όλα τα τμήματά του.

Η δυναμικότητα φιλοξενίας του Παιδικού Σταθμού Αλμυρού που είναι 80 παιδιά καθορίστηκε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλμυρού. Ο δήμος Αλμυρού έχει υποβάλει την αίτηση για την αδειοδότησή του στην αρμόδια υπηρεσία Βόλου, εδώ και 1,5 χρόνο. Συμμετέχει στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής».

Εγγραφές στο ΚΔΑΠ Αλμυρού

Σε εξέλιξη βρίσκονται μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου και οι εγγραφές στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού Αλμυρού στα Πλατάνια. Το προσωπικό της δομής κρίνεται επαρκές. Συνολικά η δυναμικότητα φιλοξενίας του φτάνει και ξεπερνά τα 120 -130 παιδιά. Εχει Τμήματα Θεατρικού Παιχνιδιού, Εικαστικών, Κουκλοθέατρου, Παραμυθιού, Μουσικής, Παιχνιδιού, Κοσμήματος, Πληροφορικής. Το ΚΔΑΠ έχει ήδη ξεκινήσει τη λειτουργία του.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου