ΑΛΜΥΡΟΣ

Πρωτοβουλία Εσερίδη για κοινή σύσκεψη ΟΤΑ για τα Κέντρα Υγείας

πρωτοβουλία-εσερίδη-για-κοινή-σύσκεψ-781770

Πρωτοβουλία για τη σύγκληση κοινής σύσκεψης στα γραφεία της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων με τους δημάρχους του Νομού για τις φοβερές ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά στα Κέντρα Υγείας έλαβε η δημοτική αρχή Αλμυρού στην προχθεσινοβραδινή συνεδρίασή της.

Ο δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης, ενημέρωσε για τα προβλήματα στο Κέντρο Υγείας της περιοχής και τόνισε ότι υπάρχουν πολλές ελλείψεις, πλην, όμως το πρόβλημα δεν είναι τοπικό.

Το Κέντρο Υγείας Αλμυρού σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε, δεν έχει παιδίατρο, ούτε οδηγό ασθενοφόρου σε μία βάρδια, είναι υποστελεχωμένο στο ακτινολογικό και το μικροβιολογικό τμήμα. Τέσσερις μέρες την εβδομάδα δεν έχει γυναικολόγο. Επιπλέον, δεν έχει φάρμακα.

«Η υφιστάμενη κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί και το Κέντρο Υγείας Αλμυρού να λειτουργεί με αγαθοεργίες. Ο Διοικητής της ΥΠΕ δεν έκανε επίσκεψη ούτε στο Κέντρο Υγείας ούτε και στο δήμο για να ενημερωθεί για τα προβλήματα», είπε ο δήμαρχος.

Ο ίδιος τόνισε ότι τα εν λόγω προβλήματα πρέπει να αντιμετωπιστούν από κοινού από τους δήμους. «Θα καλέσουμε όλους τους βουλευτές να παραστούν. Θα καλέσουμε και το Διοικητή της ΥΠΕ. Από κει και πέρα θα εξετάσουμε τον τρόπο που θα κινηθούμε», συμπλήρωσε.

Το Σώμα συμφώνησε με την πρόταση του δημάρχου. Ομόφωνα αποφασίστηκε να προταθεί αυτή η διαδημοτική συνεργασία και να υπάρξει ψήφισμα διαμαρτυρίας ίσως και παράσταση στην 5η ΥΠΕ.

Η προχθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στη συνέχεια ενέκρινε όλα τα θέματα συζήτησης με εξαίρεση τον καθορισμό των διδάκτρων του Δημοτικού Ωδείου Αλμυρού και τη σύναψη της προγραμματικής σύμβασης του δήμου Αλμυρού και του δήμου Βόλου για την υποστήριξη των Τεχνικών Υπηρεσιών, για τα οποία η δημοτική αρχή δεσμεύτηκε να τα επαναφέρει με περισσότερα στοιχεία.

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η τροποποίηση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για τον καθορισμό τροφείων στους παιδικούς σταθμούς με τους Νίκο Τσανή, Σάββα Τσόγκα να καταψηφίζουν την τροποποίηση, καθώς από την αρχή είχαν αντιταχθεί εκτιμώντας ότι τα τροφεία ήταν υψηλά. Ο πρώην δήμαρχος Σπύρος Ράππος ψήφισε λευκό.

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε και η διατύπωση γνώμης, επί της Μ.Π.Ε., για την επέκταση και εκσυγχρονισμό, της μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας, της εταιρείας «Ιχθυοτροφεία Παγασητικού Α.Ε.», στη θέση «Όρμος Λαδικού», στις Νηές, της Τ.Κ. Σούρπης, του Δήμου Αλμυρού. Oλα τα υπόλοιπα θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου