ΑΛΜΥΡΟΣ

Σε νέο πρόγραμμα Erasmus+ συμμετέχει το Γυμνάσιο Ευξεινούπολης

σε-νέο-πρόγραμμα-erasmus-συμμετέχει-το-γυμνά-782088

Το Γυμνάσιο Ευξεινούπολης την διετία 2016-2018 συμμετέχει σε ένα νέο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+/KA2 με τίτλο “Modern Extrovert European Tales” ως Εταίρος, το οποίο επιχορηγείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Ι.Κ.Υ., στη Στρατηγική Σύμπραξη στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης με σχολεία εταίρους από την Γαλλία, την Ιταλία, την Φινλανδία και την Τουρκία. Πρόκειται για ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που πέτυχε το άριστα στην αξιολόγηση, βαθμολογήθηκε με 98%.

O τελικός σκοπός του έργου είναι η υλοποίηση μιας ταινίας με θέμα τις περιπέτειες ενός ήρωα που θα δημιουργηθεί από τους συμμετέχοντες Ευρωπαίους Εταίρους και θα έχει χαρακτηριστικά που σχετίζονται με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε χώρας.

Η παραγωγή αυτή, όπως επισημαίνεται από τη Διεύθυνση του Γυμνασίου, θα προωθήσει τη δημιουργικότητα των μαθητών, την ικανότητα να επιλύουν προβλήματα, την ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης, της αυτονομίας και της καινοτομίας και θα τους δώσει την δυνατότητα να διευρύνουν και να επεκτείνουν το όραμα τους για το σχολείο.

Το έργο θα έχει θετική επίδραση στη συμπεριφορά των μαθητών και θα διευρυνθεί η ευρωπαϊκή διάσταση του σχολείου. Θα ενισχυθεί η χρήση των ΤΠΕ και θα προωθηθεί η διεπιστημονική εργασία μέσω καινοτόμων στάσεων. Θα ενσταλάξει την ιδέα της ανοχής και κατανόησης προς άλλες κουλτούρες και παραδόσεις, θα βοηθήσει τους νέους να είναι ανοιχτόμυαλοι και ευέλικτοι στη σκέψη και να εκτιμήσουν την πολιτισμική διαφορετικότητα.

Το Γυμνάσιο Ευξεινούπολης συμμετέχει ήδη στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+/KA2 με τίτλο “Young Epicure Searching for Happiness” ως Εταίρος, για δύο χρόνια και βρίσκεται στη δεύτερη χρονιά, το οποίο επιχορηγείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Ι.Κ.Υ., στη Στρατηγική Σύμπραξη στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης με σχολεία εταίρους από την Tarragona της Ισπανίας, από το Kusadasi της Τουρκίας και από το Frankenberg της Γερμανίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου