ΑΛΜΥΡΟΣ

7.000 στρέμματα καλλιεργειών κατέστρεψε η χαλαζόπτωση

7-000-στρέμματα-καλλιεργειών-κατέστρεψε-824529

Περίπου 7.000 στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων υπολογίζεται ότι έχουν πληγεί από την ισχυρή βροχόπτωση και χαλαζόπτωση που σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης 28 Ιουνίου. Η θεομηνία «χτύπησε» κυρίως την ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού και πιο συγκεκριμένα τις περιοχές που βρίσκονται μεταξύ Κροκίου – Αλμυρού – Αερογέφυρας Πλατάνου – Κεφάλωσης Πλατάνου – Κονταρόλακκα Σούρπης – Αχιλλείου και Αγ. Θεοδώρων σε μια ακτίνα τεσσάρων χλμ. Έχουν πληγεί καλλιεργήσιμες εκτάσεις, κυρίως ελαιώνες, αμπέλια, βαμβάκια και οπωροκηπευτικά.

Τις πληγείσες περιοχές επισκέφτηκε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και οι γεωπόνοι της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων όπου ενημέρωσαν τους παραγωγούς ότι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αφήσουν μάρτυρες και ακόμη να φωτογραφίσουν τις πληγείσες καλλιέργειες. Παράλληλα, συνέστησαν στους παραγωγούς να επέμβουν με ψεκασμούς με διάφορα μυκητοκτόνα και κυρίως εκεί που υπάρχουν ζημιές στις ελαιοκαλλιέργειες και στα αμπέλια.

Παράλληλα όσοι παραγωγοί διαπιστώσουν ότι έχουν υποστεί ζημιές από την ανεμοθύελλα και την χαλαζόπτωση, θα πρέπει μέσα σε ένα δωδεκαήμερο από την ημερομηνία της χαλαζόπτωσης να δηλώσουν τα κτήματά τους στα γραφεία των ανταποκριτών του ΕΛΓΑ που βρίσκονται στο Δήμο Αλμυρού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου