ΑΛΜΥΡΟΣ

Αναστάτωση για τις χρεώσεις νερού

αναστάτωση-για-τις-χρεώσεις-νερού-48053

Ανοιχτή συνεδρίαση τη Δευτέρα στην Τοπική Κοινότητα Πτελεού

Ανω – κάτω είναι η Τοπική Κοινότητα Πτελεού με τις χρεώσεις λογαριασμών νερού από τη Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης και Αποχέτευσης Αλμυρού, για τις οποίες ισχυρίζεται ότι έχουν γίνει λάθη σε μετρήσεις τους μήνες Ιανουάριο και Νοέμβριο του 2015, ενώ και το ειδικό τέλος υπέρ των συσταθησομένων επιχειρήσεων ΔΕΥΑ δεν θα πρέπει να συνεχίσει να εισπράττεται.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινότητας θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα, 4 Απριλίου 2016, στις 7 το απόγευμα συνεδρίαση με κύριο θέμα συζήτησης το νερό και στη συνεδρίαση έχουν κληθεί να συμμετέχουν και οι δημοτικοί σύ μβουλοι της Κοινότητας και οι κάτοικοι της περιοχής, ώστε να υπάρξει πλήρης ενημέρωση.

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, Κωνσταντίνος Πα παδογιάννης, δήλωσε στον ΤΑ ΧΥΔΡΟΜΟ ότι η ισχύς του «επίμαχου» ειδικού τέλους πρέπει να λήξει, καθώς η δεκαετής παράταση που είχε δοθεί εξέπνευσε τέλη του 2015.

Επιπλέον, ισχυρίστηκε ότι στις δύο τελευταίες μετρήσεις Ιανουαρίου και Νοεμβρίου του 2015 έγιναν λάθη, τα οποία θα πρέπει να διορθωθούν, ενώ οι μετρήσεις είναι αναγκαίο να γίνονται σε πιο τακτά διαστήματα και όχι μόνο δύο φορές το χρόνο, ώστε η καταβολή των λογαριασμών να είναι σε ρεαλιστική βάση.

«Ενόψει του νέου κανονισμού λειτουργίας της ΔΕΥΑΑΛ πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να καταθέσουμε τις προτάσεις μας. Η χρέωση της κατανάλωσης του νερού δεν μπορεί να συνεχίσει να γίνεται με την ίδια τιμολογιακή πολιτική. Οι λογαριασμοί καταλήγουν να είναι υπέρογκοι, ενώ η αποστολή τους σε μεγάλα διαστήματα καθιστά δύσκολη έως αδύνατη την αποπληρωμή τους. Που να βρει κανείς να πληρώσει 900 ευρώ για να πληρώσει το νερό για εννέα μήνες;» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά.

Οι κάτοικοι του Πτελεού θα πρέπει να είναι ενημερωμένοι. «Πολλοί πλήρωσαν τους λογαριασμούς χωρίς να γνωρίζουν για τις εσφαλμένες μετρήσεις. Θα ζητήσουμε να εκδοθούν νέοι λογαριασμοί ή να γίνουν διορθώσεις» ανέφερε ο ίδιος.

Για το θέμα είχε διαμαρτυρηθεί και η Εθελοντική Ομάδα για τον Πολιτισμό, το Περιβάλλον, την Κοινωνική Αλληλεγγύη και την Κοινωνική Οικονομία «ΑΙΟΛΙΣ», η οποία επίσης ζήτησε να «διαγραφεί από τους λογαριασμούς η αυθαίρετη και μη νόμιμη χρέωση του ειδικού τέλους του Ν. 1069/80, οι λογαριασμοί να εκδίδονται ανά τρίμηνο και να υπάρχει συνεννόηση με τις τράπεζες προκειμένου οι λογαριασμοί να πληρώνονται μέσω ebanking».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου