ΑΛΜΥΡΟΣ

Εγκρίθηκε ο προγραμματισμός προσλήψεων για το Δήμο Αλμυρού το 2016

εγκρίθηκε-ο-προγραμματισμός-προσλήψ-62206

Ομόφωνα εγκρίθηκε η μελέτη διαμόρφωσης της πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου

Ψηφίστηκε ο προγραμματισμός της δημοτικής αρχής Αλμυρού για τις προσλήψεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, περίπου 27 ατόμων, ανταποδοτικού χαρακτήρα, ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, προσωπικού με σύμβαση μίσθωσης και για προγράμματα φυσικής αγωγής, στην προχθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλμυρού, η οποία κύλησε σε καλό κλίμα.

Η έγκριση των προσλήψεων έγινε με απόφαση που ελήφθη κατά πλειοψηφία, καθώς ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Σάββας Τσόγκας επέμεινε στη μονιμότητα που θα πρέπει να έχουν οι νέες θέσεις εργασίες, καθώς θα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Ειδικά για τις προσλήψεις με σύμβαση μίσθωσης έργου διαφωνία εξέφρασε και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, ο οποίος επισήμανε τη σημασία που έχει τα έργα να εκτελούνται από ντόπιο επιστημονικό προσωπικό. Η συνεδρίαση ενέκρινε ομόφωνα την υποβολή πρότασης του έργου για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης Ευξεινούπολης, προϋπολογισμού περίπου 2 εκατ. ευρώ στο πρόγραμμα «Προστασία του Περιβάλλοντος – Μετάβαση σε μία Οικονομία Φιλική στο Περιβάλλον», τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του δήμου Αλμυρού και της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης Αποχέτευσης για την εκτέλεση του έργου και την οριστική μελέτη του έργου καθώς και τα τεύχη δημοπράτησης.

Η απευθείας ανάθεση προμήθειας καυσίμων για τις ανάγκες του δήμου και των νομικών του προσώπων για το έτος 2016 ύστερα από άγονο διαγωνισμό, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία μετά τη διαφωνία για τον τρόπο εκτέλεσης του έργου που εξέφρασαν οι παρατάξεις των Τσανή και Τσόγκα. Για τις έκτακτες επιχορηγήσεις των σχολικών επιτροπών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με συνολικά 30.000 ευρώ η απόφαση ελήφθη ομόφωνα. Σχεδόν το σύνολο των υπολοίπων θεμάτων της ημερήσιας διάταξης εγκρίθηκαν ομόφωνα με εξαίρεση την έγκριση κοπής δέντρων στη συμβολή των οδών Αχιλλέως Ευξεινουπόλεως – Στρατηγού Αθαν. Φράγκου. «Οχι» στην έγκριση του θέματος ψήφισαν οι παρατάξεις των Βαγγέλη Χατζηκυριάκου, Νίκου Τσανή, λευκό οι Σπύρος Ράππος, Κωνσταντίνος Κρανάς, ενώ ο κ. Τσόγκας απείχε από την ψηφοφορία. Η αντιπολίτευση κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι αυθαιρετεί, ενώ ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Καλλές αντέτεινε ότι «απλώς υπήρξε εσφαλμένη συνεννόηση».

Ολοι πάντως ενέκριναν ομόφωνα τη μελέτη για τη διαμόρφωση της πλατείας, η οποία προβλέπει τη διαπλάτυνση των δρόμων κατά δύο μέτρα, τη μεταφορά σε άλλο σημείο του στύλου της ΔΕΗ και τη μονοδρόμηση (σε πρώτη φάση) της οδού Ευξεινουπόλεως. Η κατεύθυνση των οχημάτων στους εφαπτόμενους δρόμους θα είναι κυκλική ώστε να υπάρχει ορατότητα. Με το ίδιο σκεπτικό θα φυτευτούν θάμνοι χαμηλής βλάστησης.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου