ΑΛΜΥΡΟΣ

Η Σούρπη απέκτησε απινιδωτή

η-σούρπη-απέκτησε-απινιδωτή-64404

Κάλεσμα του Μορφωτικού Συλλόγου «Νηές» για συμμετοχή στα σεμινάρια επιμόρφωσης του δήμου Αλμυρού

Αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή καθώς και το προστατευτικό του κουτί απέκτησε η Σούρπη. Οπως ενημερώνει ο Μορφωτικός & Εκπολιτιστικός Σύλλογος περιοχής Σούρπης «Νηές» μετά από πρόταση της διευθύντριας του Γυμνασίου Ευξεινούπολης, Μαρίας Σταυραντώνη, «ελήφθη η πρωτοβουλία, συγκεντρώθηκαν χρήματα για την αγορά του και μετά την απόκτησή του θα τοποθετηθεί στο κατάστημα «Στάση Καφέ», ιδιοκτησίας του Περιστερά Γεωργίου, που είναι τις περισσότερες ώρες της ημέρας ανοικτό.

Για το ιστορικό της πρωτοβουλίας, ο πρόεδρος του Συλλόγου, Νικόλαος Περιστεράς, ενημερώνει ότι ο Σύλλογος ανταποκρινόμενος στη γενικότερη δραστηριότητα που εκδηλώθηκε στο δήμο Αλμυρού για την ενημέρωση στο θέμα της Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και την προμήθεια Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών, η οποία ξεκίνησε με πρωτοβουλία της μαθητικής κοινότητας του Γυμνασίου Ευξεινούπολης και της διευθύντριάς του, διοργάνωσε την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Σούρπης, σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Σούρπης και τους Συλλόγους Γονέων του Δημοτικού Σχολείου και Γυμνασίου – Λυκείου Σούρπης ομιλία με θέμα καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, επανεκκίνηση της σταματημένης καρδιάς.

Στη συνέχεια έγινε πρόταση από τη Διευθύντρια του Γυμνασίου Ευξεινούπολης Μαρία Σταυραντώνη να αναλάβει ο Σύλλογος την προσπάθεια συγκέντρωσης ποσού ύψους 800 ευρώ, το οποίο θα συμπληρωνόταν από ποσό 900 ευρώ, το οποίο υπήρχε διαθέσιμο από την κίνηση της μαθητικής κοινότητας του Γυμνασίου Ευξεινούπολης την οποία θερμά ευχαριστούμε εκ μέρους όλων των φορέων, των κατοίκων της Σούρπης και της περιοχής.

Στο άμεσο κάλεσμα του Μορφωτικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Περιοχής Σούρπης για τη συγκέντρωση του ποσού των 800 ευρώ ανταποκρίθηκαν με θέρμη: Οι μαθητές και οι δάσκαλοι του Δημοτικού Σχολείου Σούρπης. οι ενορίτες ο ιερέας και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ενορίας Αγίας Παρασκευής Σούρπης. οι μαθητές και καθηγητές του Γυμνασίου και Λυκείου Σούρπης, ο Αθλητικός Σύλλογος «ΑΙΑΝΤΑΣ» Σούρπης, το Δ.Σ. του Μορφωτικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Περιοχής Σούρπης, το Δ.Σ. της Κίνησης Νέων Σούρπης και το κατάστημα Τσανάκας Κων/ νος» προσθέτει.

Ο Σύλλογος απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους κατοίκους της Σούρπης και της ευρύτερης περιοχής να συμμετέχουν μαζικά στα σεμινάρια επιμόρφωσης που διοργανώνονται.

Αναλυτικά τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν μεθαύριο Σάββατο 16 Απριλίου 2016, στο διάστημα από τις 16:00 μ.μ. έως τις 21:00 μ.μ. και την Κυριακή 17 Απριλίου 2016, στο διάστημα από τις 10.30 π.μ. έως τις 15:30 μ.μ στο αμφιθέατρο του Γυμνασίου Ευξεινούπολης με κόστος συμμετοχής 10 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα τηλ. Επικοινωνίας: Γραμματεία Δημάρχου: Δήμου Νικολέτα 2422350204, Σταυραντώνη Μαρία: 6944164031 – 6982853881».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου