ΑΛΜΥΡΟΣ

Ενα εκατ. ευρώ οφειλές ~ Σε δυσμενή θέση η ΔΕΥΑΑΛ

ενα-εκατ-ευρώ-οφειλές-σε-δυσμενή-θέση-105077

Συνεργεία κόβουν παροχές ύδρευσης κακοπληρωτών

Στο ένα εκατομμύριο ευρώ έφτασαν οι ανεξόφλητες οφειλές με το τελευταίο τρίμηνο του 2015 στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Αλμυρού. Η Δημοτική Επιχείρηση κόβει πλέον παροχές νερού, καθώς αρκετοί καταναλωτές έχουν φτάσει να έχουν οφειλές και ένα και δύο και τριών χρόνων.

Το καλοκαίρι του 2015 η Δημοτική Επιχείρηση έδειξε κατανόηση στα οικονομικά προβλήματα που υπήρξαν με την επιβολή των capital controls. Διατήρησε τις παροχές ως είχαν παρά τη δυσμενή θέση στην οποία είχε περιέλθει και η ίδια, καθώς δεν ήθελε να επιβαρύνει επιπλέον τον καταναλωτή.

Σήμερα, πια, η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο, καθώς φαίνεται ότι ορισμένοι εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση και σταμάτησαν να πληρώνουν νερό μέχρι και σήμερα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι καταναλωτές που έχουν ανεξόφλητες οφειλές αυξήθηκαν στο 60% από 30-40% που ήταν.

Ο γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΑΛ, Κωνσταντίνος Μπέκας, είπε ότι «περισσότεροι από 200 καταναλωτές έχουν οφειλές στην Επιχείρηση πάνω από 500 ευρώ. Το αποτέλεσμα είναι να μην είναι δυνατόν να καταβληθούν οι πάγιες υποχρεώσεις όπως η ΔΕΗ αλλά και παλιές οφειλές σε προμηθευτές».

Συνεργείο της Δημοτικής Επιχείρησης ξεκίνησε να κόβει παροχές εδώ και δέκα μέρες. «Οι καταναλωτές οφείλουν να έρθουν στο ταμείο και να πληρώσουν τις οφειλές τους ή να κάνουν διακανονισμό. Απλήρωτα τρίμηνα λογαριασμών έχουν συσσωρευτεί ιδιαίτερα μετά τον κεφαλαιακό έλεγχο και είναι επείγον να μπουν σε τάξη» είπε ο ίδιος.

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Αλμυρού προσπαθεί να βάλει σειρά στην κατανάλωση ύδατος. Συνεχίζει την τοποθέτηση υδρομέτρων, καθώς σε ελέγχους διαπιστώθηκε ότι σε αρκετές παροχές αυτά υπήρχαν ακόμη και μέσα στις αυλές σπιτιών ή σε αποθήκες. Με τη συνένωση του Καλλικράτη αποδείχτηκε ότι σε αρκετές περιοχές στους πρώην καποδιστριακούς δήμους δεν υπήρχαν καν χρεώσεις. «Η Δημοτική Επιχείρηση προμηθεύτηκε και τοποθετεί υδρόμετρα ώστε οι καταμετρητές να δείχνουν την κατανάλωση. Ξεκίνησε το έργο από τη Βρύναινα και το συνεχίζει σε Πτελεό και Σούρπη με μεγάλες όμως δυσχέρειες, καθώς οι βλάβες είναι καθημερινές και το προσωπικό λίγο, ενώ η χωρική της αρμοδιότητα επεκτάθηκε από 1/1/2015.

Οι καλλικρατικοί δήμοι δεν άφησαν ούτε προσωπικό για να απορροφηθεί ούτε και οχήματα και μηχανήματα αν και το 80% των βλαβών αφορά στους πρώην δήμους και όχι στον Αλμυρό (όπου οι ζημιές είναι ελάχιστες), με αποτέλεσμα τα συνεργεία να χρειάζεται να καλύπτουν μεγάλες αποστάσεις υπό δυσμενείς συνθήκες» κατέληξε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου