ΑΛΜΥΡΟΣ

Οι στόχοι για την ενίσχυση της αγοράς

οι-στόχοι-για-την-ενίσχυση-της-αγοράς-128455

Της δημοτικής αρχής Αλμυρού σύμφωνα με το επιχειρησιακό πρόγραμμα

Εμφαση στη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων και τον τουρισμό με στόχο την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας και της αγοράς εργασίας δίνει το επιχειρησιακό πρόγραμμα του δήμου Αλμυρού για την περίοδο 2014-2019.

Σύμφωνα με το επιχειρησιακό πρόγραμμα που ανάρτησε η δημοτική αρχή με στόχο να κατατεθούν προτάσεις – παρατηρήσεις στον τομέα απασχολησιμότητα λαμβάνεται ιδιαίτερα υπόψη η αγροτική φυσιογνωμία του δήμου αλλά και η τουριστική δραστηριότητα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Κρίνεται σημαντικό να ενισχυθούν οι δραστηριότητες μεταποίησης των αγροτικών προϊόντων αλλά και να καθιερωθούν επώνυμα αγροτικά προϊόντα της περιοχής, ενώ στο τουριστικό κομμάτι να δημιουργηθούν υποδομές και παραθεριστικές κατοικίες σε 12μηνη περίοδο.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει το επιχειρησιακό πρόγραμμα, ο δήμος Αλμυρού μπορεί υποστηρικτικά να ενισχύσει την τοπική επιχειρηματικότητα και την τοπική αγορά εργασίας, καθώς οι βασικές αρμοδιότητες στον τομέα αυτό αφορούν την κεντρική διοίκηση και συντονίζονται από αυτήν.

Εντούτοις, τις βάσεις για την οικοδόμηση ενός σταθερού και μόνιμου διαύλου επικοινωνίας αλλά και συνεργασίας με τον επιχειρηματικό και εμπορικό κόσμο της περιοχής θα πρέπει να θέσει ο δήμος με τις πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της τοπικής αγοράς.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, δεδομένης της αγροτικής φυσιογνωμίας του δήμου θα πρέπει να ενισχυθούν οι δραστηριότητες μεταποίησης αγροτικών προϊόντων. Θα πρέπει επίσης να δοθεί έμφαση στην καθιέρωση επώνυμων αγροτικών προϊόντων της περιοχής και στην προώθησή τους, με ενίσχυση των υποδομών στην περιοχή.

Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Επιπρόσθετα, θα πρέπει να καθορισθούν με σαφήνεια, να υλοποιηθούν οι δράσεις και να δημιουργηθούν υποδομές για την τουριστική δραστηριότητα και την παραθεριστική κατοικία, σε 12μηνη περίοδο, σε συνδυασμό με δράσεις εναλλακτικού τουρισμού. Τέλος, θα πρέπει να προσδιοριστεί σε νέα βάση δημιουργικής ενσωμάτωσης η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στους τομείς αυτούς.

Στο πλαίσιο των ανωτέρω, ο Δήμος μπορεί να υποστηρίξει κυρίως την καθιέρωση, στο βαθμό που δύναται βάσει αρμοδιοτήτων, ενός «ευνοϊκού» επιχειρηματικού περιβάλλοντος με προώθηση συνεργασιών, δράσεις προώθησης και προβολής, υποστήριξης επιχειρηματικών δικτυώσεων και δικτύων και ενίσχυσης υποδομών προς όφελος της επιχειρηματικής δραστηριότητας και της τοπικής αγοράς εργασίας.

Στον τομέα της τοπικής οικονομικής ανάπτυξης υφίστανται κενές οργανικές θέσεις στο δήμο (αποτυπώνεται στο έντυπο ΕΠ-05). Αυτό θέτει ζητήματα αποτελεσματικής λειτουργίας και συντονισμού των σχετικών υπηρεσιών» καταλήγει.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου