ΑΛΜΥΡΟΣ

Φουσκωμένοι λογαριασμοί ύδρευσης στον Αλμυρό

φουσκωμένοι-λογαριασμοί-ύδρευσης-στ-276371

Φουσκωμένους λογαριασμούς νερού – αποχέτευσης καταγγέλλει ότι εκδίδει η Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης Αποχέτευσης Αλμυρού η Ενωτική Δημοτική Κίνηση Αλμυρού, επικεφαλής της οποίας είναι ο κ. Νίκος Τσανής, και το μέλος της του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΑΛ Κώστας Ζέρβας.

Μετά από έρευνα της παράταξης, με αφορμή όπως υποστηρίζει, παράπονα δημοτών, η Ενωτική Δημοτική Κίνηση υποστηρίζει ότι στις δημοτικές και τοπικές κοινότητες του Αλμυρού με ευθύνη της Διοίκησης της ΔΕΥΑΑΛ και της εταιρείας ελλείψει τεχνικού προσωπικού εκδίδονται δύο λογαριασμοί ανά τρίμηνο εκ των οποίων ο ένας είναι έναντι και γι’ αυτό χαμηλός και ο δεύτερος εκκαθαριστικός και γι’ αυτό ιδιαίτερα υψηλός.

Οι καταναλωτές ισχυρίζεται ότι επιβαρύνθηκαν επιπλέον από 3% έως 10% για τη συνολική κατανάλωση του εξαμήνου, η οποία προστέθηκε στον ήδη υψηλό εκκαθαριστικό λογαριασμό του δεύτερου τριμήνου.
Οσον αφορά στις δημοτικές και τοπικές κοινότητες Σούρπης και Πτελεού η Ενωτική Δημοτική Κίνηση Αλμυρού, ισχυρίζεται ότι έγινε μόνο μία καταμέτρηση προ 2 ή 3 ετών και πραγματοποιήθηκαν χρεώσεις αναλογικές με βάση την διαφορά.

Από τη ΔΕΥΑΑΛ χρησιμοποιήθηκαν αυθαίρετα για κάθε δημοτική κοινότητα αναξιόπιστες μετρήσεις, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αδίκως υψηλοί λογαριασμοί χρέωσης που αφορούν το διάστημα έως 31 Δεκεμβρίου 2014 και το πρώτο τρίμηνο του 2015.

Η Ενωτική Δημοτική Κίνηση ζητάει για τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες του Αλμυρού να υπάρχει διευκόλυνση για τις πληρωμές των υψηλών λογαριασμών χωρίς επιβάρυνση των δημοτών, να υπολογιστούν τα ποσά των άδικων επιβαρύνσεων για κάθε καταναλωτή και να γίνεται άμεσα ορθός υπολογισμός των έναντι και εκκαθαριστικών λογαριασμών για να μην επαναληφθεί το ίδιο φαινόμενο.

Για τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες Σούρπης, Πτελεού και Ανάβρας να ακυρωθούν όλες οι άδικες χρεώσεις του πρώτου τριμήνου όπως και οι άδικες χρεώσεις των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων Αλμυρού για το διάστημα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2014 και οι καταναλωτές να πληρώσουν μόνο τις πάγιες χρεώσεις που αντιστοιχούν στο συγκεκριμένο διάστημα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου