ΑΛΜΥΡΟΣ

Μεγάλες ελλείψεις στο προσωπικό της ΔΕΥΑΑΛ

μεγάλες-ελλείψεις-στο-προσωπικό-της-δ-427253

Μετά τη λήξη των 8μηνων προγραμμάτων – Καθημερινός αγώνας για τη συντήρηση του δικτύου ύδρευσης

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθεται η Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης και Αποχέτευσης Αλμυρού, καθώς έληξαν τα 8μηνα προγράμματα με αποτέλεσμα να υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις στο προσωπικό της Δημοτικής Επιχείρησης παρά το γεγονός ότι καλείται να καλύψει το σύνολο των αναγκών στον καλλικρατικό δήμο συμπεριλαμβανομένου δηλαδή και των πρώην δήμων Πτελεού και Σούρπης και της Κοινότητας Ανάβρας.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑΛ Ηλίας Δαλακούρας ανέφερε ότι δύο υδραυλικοί σταμάτησαν να εργάζονται καθώς έληξε το πρόγραμμα της απασχόλησής τους και δυστυχώς δεν υπήρχε καμία δυνατότητα ώστε να ζητηθεί παράταση έστω και μερικών μηνών.

Στη Δημοτική Επιχείρηση απασχολούνται συνολικά 13 εργαζόμενοι. Οι τεχνίτες είναι συνολικά έξι άτομα, δύο υδραυλικοί, ένας βοηθός, δύο μετρητές και ένας οδηγός. Το υπόλοιπο προσωπικό απασχολείται στο διοικητικό κομμάτι της Υπηρεσίας.

Οι ελλείψεις στο προσωπικό είναι μεγάλες και παρόλα αυτά οι υπάλληλοι είναι επιφορτισμένοι και με τη διανομή της αλληλογραφίας στους καταναλωτές προκειμένου να αποφευχθούν οι δαπάνες των ΕΛΤΑ.

«Χρειαζόμαστε τουλάχιστον δύο υδραυλικούς και το λιγότερο έναν μετρητή» είπε ο κ. Δαλακούρας τονίζοντας ότι το προσωπικό της Επιχείρησης φέρνει σε πέρας τις υποχρεώσεις με ιδιαίτερα μεγάλη προσπάθεια και μόχθο.

Στο μεταξύ, τα οικονομικά της ΔΕΥΑΑΛ βρίσκονται σε οριακή κατάσταση καθώς λόγω της οικονομικής κρίσης και βέβαια των τελευταίων πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων δεν πιστώνει κανένας πολίτης κανένα λογαριασμό.

Παρά τις αντιξοότητες η ΔΕΥΑΑΛ συνεχίζει απερίσπαστη το έργο της ώστε να εξυπηρετούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι καταναλωτές αλλά και να υπάρχει σαφής εικόνα τους πελατολογίου της και των αναγκών ολόκληρου του καλλικρατικού δήμου.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑΛ ανέφερε ότι μέχρι το φθινόπωρο θα έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση όλων των ρολογιών στους πρώην δήμους Σούρπης και Πτελεού και τα ρολόγια θα έχουν ταυτοποιηθεί, ώστε να υπάρχει κοινή τιμολογιακή πολιτική σε ολόκληρο το δήμο Αλμυρού.

Ο προγραμματισμός της Δημοτικής Επιχειρήσεις περιλαμβάνει τη διάνοιξη νέων γεωτρήσεων για τις ανάγκες ύδρευσης. Για τη συντήρηση του δικτύου ύδρευσης γίνονται συνεχώς εργασίες για την αποκατάσταση των βλαβών καθώς οι φθορές στους αγωγούς και τις αντλίες είναι καθημερινό φαινόμενο λόγω του πεπαλαιωμένου των δικτύων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου