ΑΛΜΥΡΟΣ

Στον Αλμυρό το 8ο Ράλι Οθρυς

στον-αλμυρό-το-8ο-ράλι-οθρυς-549095

Η Τελετή Έναρξης και Λήξης θα πραγματοποιηθούν στα «Πλατάνια»,

Με γοργούς ρυθμούς προχωράνε οι τελευταίες ενέργειες για την καλύτερη προετοιμασία του 8ου Ράλι Όθρυς, το οποίο θα διεξαχθεί το διήμερο από 9-10 Μαΐου, στον Αλμυρό.

Οι διοργανωτές, εξασφάλισαν χορηγίες από ιδιωτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Αλμυρού και με τον τρόπο αυτό καλύπτονται το σύνολο των εξόδων που απαιτούνται για τη διεξαγωγή του αγώνα.

Σύμφωνα με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο του Δημάρχου σε θέματα Αθλητισμού, Αργύρη Ρούσσα, οι μεγάλοι χορηγοί του 8ου Ράλι Όθρυς είναι οι εξής: ΚΑΡΚΑΝΙΑΣ Τεχνολογία Περιβάλλοντο Α.Ε., ΕΠΑ Θεσσαλίας και ΑΕΙΦΟΡΟΣ Α.Ε. του Ομίλου ΣΙΔΕΝΟΡ. Ο κ. Ρούσσας προσθέτει επίσης «στόχος μας ήταν και τον έχουμε φέρει εις πέρας, να καλυφθεί το σύνολο των εξόδων από χορηγίες ιδιωτών. Εκτός από τους τρεις παραπάνω χορηγούς, θα ακολουθήσουν κι άλλοι, με μικρότερα ποσά προς διάθεση, ώστε να καλυφθεί το ποσό των 15.000 ευρώ, που εγκρίναμε και σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επίσης, ιδιαιτέρως σημαντική είναι η συνδρομή που έχουμε από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Κωφών και Κοκκωτών, με τον πρώτο να προχωράει πρόσφατα σε καθαρισμό σημείων της αγωνιστικής διαδρομής, από χόρτα και κλαδιά δέντρων».

Αλλαγές στη διοργάνωση

Τα νέα χαρακτηριστικά της διοργάνωσης είναι ότι πλέον η Τελετή Έναρξης και Λήξης θα πραγματοποιηθούν στα «Πλατάνια», στο χώρο διεξαγωγής της ετήσιας εμποροπανήγυρις, λόγω εξέλιξης των έργων στην Κεντρική Πλατεία, όπου πραγματοποιήθηκαν οι προηγούμενες Τελετές.

Το Σάββατο 9 Μαΐου από τις 14:00 – 16:00 στον Πλάτανο Αλμυρού και στο κατάστημα Ελαστικών «Γ. ΦΩΤΟΥ–Κ. ΡΑΠΤΗΣ» θα γίνει ο τεχνικός έλεγχος των αυτοκινήτων και εν συνεχεία στις 19:30 το απόγευμα η Πανηγυρική Τελετή Εκκίνησης του αγώνα στο χώρο της εμποροπανήγυρης του Αλμυρού. Εν συνεχεία τα αυτοκίνητα θα σταθμεύσουν (προς φύλαξη) έως το πρωί της Κυριακής 10 Mαίου και στις 09:47, θα εκκινήσει ο αγώνας. Ο Τερματισμός θα γίνει το μεσημέρι της ίδιας ημέρας γύρω στις 14:00 στον ίδιο χώρο.

Ο χώρος της εμποροπανήγυρης στην πόλη του Αλμυρού θα φιλοξενήσει την Τελετής Εκκίνησης – Αφετηρία αγώνα – Service Park – Τερματισμό και Απονομή των επάθλων στους νικητές, σε ένα χώρο όμορφο και άνετο για τους συμμετέχοντες, με εύκολη πρόσβαση για τους θεατές και με πολύ μεγάλο χώρο παρκινγκ.

Οι δηλώσεις συμμετοχής ξεκίνησαν τη Δευτέρα 13 Απριλίου και λήγουν την Παρασκευή 1 Μαΐου και ώρα 10:00 το βράδυ. Βάση κανονισμού οι συμμετοχές θα γίνονται δεκτές ΜΟΝΟΝ μέσω fax – e-mail συνοδευόμενο από το παραστατικό της Τράπεζας.

Και φέτος, στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, θα διεξαχθεί σε δύο σκέλη Παλαιός Πλάτανος-Κωφοί και Κοκκωτοί-Νέος Πλάτανος, 100 συνολικών χιλιομέτρων, ενώ ο αγώνας μετράει στο Πανελλήνιο Κύπελλο Ράλι Ασφάλτου, αλλά και στο Έπαθλο Κεντρικής Ελλάδος.

Θεατές και αγωνιζόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να αγωνισθούν, αντίστοιχα, σε δύο ειδικές διαδρομές όμορφες και θεαματικές που στην κυριολεξία τα έχουν όλα.

Ο Δήμος Αλμυρού συμβάλλοντας στη μείωση των εξόδων των αγωνιζομένων παρέχει μία διανυκτέρευση σε όλα τα πληρώματα και έκπτωση 40 ευρώ σε κάθε συμμετοχή. Το παράβολο συμμετοχής διαμορφώνεται σε 290 ευρώ για αυτοκίνητα έως 1600cc και 320 ευρώ, για άνω των 1600cc. Επιπλέον, παρέχει και ένα γεύμα το βράδυ του Σαββάτου σε όλους τους αγωνιζόμενους, μετά την Τελετή Εκκίνησης.

Η απονομή των επάθλων στους νικητές θα γίνει στον χώρο του Τερματισμού την Κυριακή 10 Μαΐου, στις 3 μετά το μεσημέρι.

Περισσότερες πληροφορίες: Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου, τηλ./fax 24210 55339, Δημ. Γαρουφαλιάς 6947156759 (Πρόεδρος ΛΑΒ), Γεώργ. Μπέτας 6944590640 (Γραμματέας ΛΑΒ)

– www.lavolos.gr – email: [email protected].

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου