ΑΛΜΥΡΟΣ

120 χρόνια ζωής μετρά η Φιλάρχαιος

120-χρόνια-ζωής-μετρά-η-φιλάρχαιος-680995

Διετία εορταστικών εκδηλώσεων τα έτη 2015 – 2016

Διετία πολλαπλών και ποικίλων εορταστικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων θα είναι τα έτη 2015, 2016 για τη Φιλάρχαιο Εταιρεία Αλμυρού.

Η πρώτη κατά το νέο έτος συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου χάραξε ήδη το γενικό προγραμματισμό των ενεργειών και δραστηριοτήτων.

Καθώς κατά τη διετία αυτή συμπληρώνονται 70 χρόνια από τον θάνατο και 150 χρόνια από τη γέννηση του εμπνευσμένου ιδρυτή της Νικολάου Γιαννοπούλου και ταυτόχρονα 120 χρόνια από την ίδρυση της Φιλαρχαίου Εταιρείας αποφασίστηκε να είναι πολλαπλών και ποικίλων εορταστικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Φιλαρχαίου Εταιρείας Αλμυρού, από τον επόμενο Μάρτιο θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα «Η συμμετοχή της περιοχής του Αλμυρού στον απελευθερωτικό αγώνα του 1821».

Το Απρίλιο θα γίνει παρουσίαση του 18ου τεύχους του Δελτίου στη Σούρπη καθώς το τεύχος περιλαμβάνει πολλά και ενδιαφέροντα θέματα για τη Σούρπη.

Τον Μάιο θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα «Ο λαϊκός πολιτισμός της περιοχής Αλμυρού μέσα από τα δημοτικά της τραγούδια».

Τον Ιούνιο, για τον εορτασμό της «παγκόσμιας ημέρας μουσικής» θα γίνει ομιλία με θέμα «Οικειοποιούμενοι το άλλο. Μουσικές αναπαραστάσεις στη μεγάλη ευρωπαϊκή μουσική»

Το Φθινόπωρο θα γίνει η παρουσίαση του 19ου τεύχους του «Δελτίου», του έτους 2015, το οποίο ετοιμάζεται, ενώ επίσης ετοιμάζεται και το πανηγυρικό 20ο τεύχος, του έτους 2016.

Την ίδια εποχή περίπου θα γίνει και η παρουσίαση των «Πρακτικών του Δ’ Συνεδρίου Αλμυριώτικων Σπουδών», που ήδη βρίσκονται στη διαδικασία της εκτύπωσης.

Για το Φθινόπωρο του 2016 προγραμματίζεται η πραγματοποίηση του Ε’ Συνεδρίου Αλμυριώτικων Σπουδών. Την ίδια εποχή θα γίνει και η παρουσίαση του πανηγυρικού 20ου τεύχους του «Δελτίου». Στους σκοπούς της Φιλαρχαίου Εταιρείας εντάσσεται φυσικά και η φετινή καλοκαιρινή εκδρομή στην Επίδαυρο ή ίσως και κάπου αλλού.

«Θα υπάρξουν ασφαλώς και άλλες εκδηλώσεις που θα ανακοινώνονται από τις εφημερίδες αλλά και θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα μας «filarxaiosalmyrou.gr» όπου μπορούν να καταφεύγουν όσοι επιθυμoύν να ενημερώνονται. Ετσι η διετία 2015 – 2016 θα μπορεί να χαρακτηρισθεί πανηγυρική διετία της Φιλαρχαίου Εταιρείας Αλμυρού, όπως εκτιμά το Διοικητικό της Συμβούλιο» αναφέρει η ανακοίνωση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου