ΑΛΜΥΡΟΣ

Εκρηξη αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού σε σπίτι στον Πτελεό

εκρηξη-αυτοσχέδιου-εμπρηστικού-μηχα-59139

Σοκ σε οικογένεια Βουλγάρων, ενοίκους του σπιτιού

Εμπρηστική επίθεση σε βάρος οικογένειας Βουλγάρων που σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο στον Πτελεό και ερευνά το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού αφήνει αναπάντητα ερωτήματα για τα αίτια δράσης των αυτουργών.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 4 τα ξημερώματα όταν άγνωστος δράστης έβαλε φωτιά σε ρούχα με τα οποία είχε τυλίξει ένα γκαζάκι και τα άφησε έξω από την πόρτα μίας ισόγειας διπλοκατοικίας.

Ενοικοι του σπιτιού είναι μία πενταμελής οικογένεια. Ο πατέρας της οικογένειας, υπήκοος Βουλγαρίας απουσίαζε σε επαγγελματικό ταξίδι. Ομως η σύζυγος μία νεαρή Ουκρανίδα, η οποία εργάζεται στα χωράφια, ήταν μόνη στο σπίτι με τα τρία ανήλικα παιδιά της.

Ο εκκωφαντικός θόρυβος που προκλήθηκε σήκωσε στο πόδι τους κατοίκους ολόκληρου του χωριού που ειδοποίησαν το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αλμυρού, καθώς από τον τόπο εκδήλωσης της έκρηξης αναδύθηκε σύννεφο καπνού.

Η έκρηξη σοκάρισε τη νεαρή αλλοδαπή που βγήκε έξω να δει τι συμβαίνει. Ευτυχώς η φωτιά, που έκαψε μέρος της ξύλινης πόρτας, δεν πήρε έκταση. Το πυροσβεστικό όχημα, που μετέβη στον τόπο, δεν χρειάστηκε να κάνει ενέργειες.

Ωστόσο, στο σημείο της επίθεσης βρέθηκαν τα υπολείμματα από τα υφάσματα και το γκαζάκι που χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση με τον αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό.

Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο περιορίστηκε στην αυτοψία. Όμως, η έκρηξη άνοιξε φάκελο στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού, που αναζητεί τους δράστες.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος πήραν καταθέσεις και συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών και τα αίτια που τους οδήγησαν να βάλουν σε κίνδυνο την όμορφη Ουκρανίδα και την οικογένειά της.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου