ΑΛΜΥΡΟΣ

Κορυφώνεται η αντιπαράθεση Χατζηκυριάκου – Εσερίδη

κορυφώνεται-η-αντιπαράθεση-χατζηκυρ-367620

Οι πρόεδροι στα Τοπικά Συμβούλια δήμου Αλμυρού της «Δημοτικής Πρωτοβουλίας» και του «Αλμυρού – Ευθύνη και Δημιουργία»

Τις δυνάμεις τους μετρούν ενόψει των επικείμενων εκλογών στον Αλμυρό οι υποψήφιοι δήμαρχοι Βαγγέλης Χατζηκυριάκος και Δημήτρης Εσερίδης, οι οποίοι πέρασαν στο β’ γύρο με μικρότερη της μίας ποσοστιαίας μονάδας διαφορά, αφού ο μεν κ. Χατζηκυριάκος συγκέντρωσε το 31,54% των ψήφων, ο δε κ. Εσερίδης το 30,87%.

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 25ης Μαΐου οι επικεφαλής της «Δημοτικής Πρωτοβουλίας» και του «Αλμυρού – Ευθύνη και Δημιουργία», προετοιμάζονται για την καθοριστική εκλογική μάχη για το δήμο Αλμυρού, στηριζόμενοι αποκλειστικά στις δικές τους δυνάμεις.

Η «Ενωτική Δημοτική Κίνηση Αλμυρού», επικεφαλής της οποίας είναι ο κ. Νίκος Τσανής, είναι σταθερή στην ανακοίνωσή της μετά τον α’ γύρο των εκλογών, πιστεύοντας ότι: «Οι δημότες που στήριξαν την πολιτική που προτείνει η «Ενωτική Δημοτική Κίνηση» για τον Αλμυρό, έχουν την ωριμότητα να αποφασίσουν τι θα πράξουν στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών στο Δήμο Αλμυρού».

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Δυναμικά Μπροστά», Σπύρος Ράππος, που ρωτήθηκε, δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση για το θέμα, ενώ η «Λαϊκή Συσπείρωση Αλμυρού» με επικεφαλής τον κ. Σάββα Τσόγκα προχθές, σε συνέλευση για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, αποφάσισε ότι: «Η στάση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο β’ γύρο έχει τεθεί αναλυτικά κατά την προεκλογική περίοδο. Είναι στάση αρχών και εναντιώνεται σε κάθε συνδυασμό- υπερασπιστή της Ε. Ε. – φορέα της αντιλαϊκής πολιτικής. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας με τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ολοι μαζί – Νέα Πορεία» κ. Κώστας Κρανάς επίσης δεν παίρνει θέση. Οπως είπε, οι υποψήφιοι του συνδυασμού και οι πολίτες που επέλεξαν «Ολοι μαζί – Νέα Πορεία» μπορούν μόνοι τους να αποφασίσουν ελεύθερα για το μέλλον του Αλμυρού».

Οι πρόεδροι Χατζηκυριάκου – Εσερίδη

Ισάριθμους προέδρους τοπικών συμβουλίων εκλέγουν οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αλμυρού, Βαγγέλης Χατζηκυριάκος και Δημήτρης Εσερίδης.

Αναλυτικά από το συνδυασμό «Δημοτική Πρωτοβουλία» οι οκτώ πρόεδροι στα Τοπικά Συμβούλια που εκλέγονται είναι: Κώστας Παπαδογιάννης στον Πτελεό, Ιωάννης Βαλωμένος στους Αγίους Θεοδώρους, Πανταζής Πανταζής στο Δρυμώνα, Σπύρος Γουρναρόπουλος στη Σούρπη, Θανάσης Χριστοδούλου στον Πλάτανο, Αναστάσιος Γκουράρος στον Ανθότοπο και Γιώργος Τσανής στην Ανάβρα, ενώ στην Αμαλιάπολη ισοψήφισαν στην πρώτη θέση οι Ζωή Τηγανοπούλου και Στάθης Καραηγιάννης με 53 ψήφους.

Από το συνδυασμό «Αλμυρός – Ευθύνη και Δημιουργία» του Δημήτρη Εσερίδη εκλέγονται: Γιώργος Μαρκάκης στο Αχίλλειο, Γρηγόρης Κωνσταντίνου στην Αγία Τριάδα, Κώστας Βέργας στους Κωφούς, Στάθης Πολυμέρου στους Κοκκωτούς, Ιωάννης Χαλκιάς στη Βρύναινα, Κώστας Επίσκοπος στη Φυλάκη, Χρήστος Ιωάννου στο Κρόκιο και Γιάννης Χουλιαράς από τον Αγίου Ιωάννη Βρυναίνης. Στις Δημοτικές Ενότητες Αλμυρού και Ευξεινούπολης, οι πρόεδροι θα κριθούν από το αποτέλεσμα του β’ γύρου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου